Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

422 träd per person.


Titeln på webbutveckling, webbplatsen är helt enkelt poeter från sveriges territorium.
frånvaron av hashtag # -signalen gör det möjligt för oss att tänka bakåt och hela vägen framåt i framtiden, den här gången blir orden gemensamma eller individuella slutsatser. Jag föredrar universell samexistens.


Säger om oss och träden. går, trampar, lugnar, krossar,
tiden flyger vi känner oss förlorade i skogar och ängar...


- Om vi ??räknar alla blad av dessa träd och tittar på hur det påverkar luften runt oss, kommer vi att märka, utan att överdriva, att effekten är fantastisk. Koldioxidflödet på vår planet i 12 månader från och med januari. Huvuddelen av åtgärden sker på norra halvklotet, för det finns det mesta av landet och det är därför det finns de flesta träd. De största tempererade skogarna finns i Kanada, Sibirien och Skandinavien.


Bladen på alla träd på jorden absorberar luften. De behåller koldioxiden i atmosfären och frigör syre på sommaren.


På vintern faller löven och träden blir nakna. Utan löv är träden tysta. Eventuellt extra CO2 är sannolikt att förbli i atmosfären fram till juni när processen återupptas.


Det här är månaden när trillioner lövbladen öppnar, växer och börjar andas, och vad du ser i filmen är deras kollektiva andetag som tydligen rensar himlen. Jorden själv har lungor.


När löven faller, växlar situationen och blir lite ... läskigt.
Det verkar som om kraften i "lungorna" på vår planet är överhald, CO2-koncentrationerna fortsätter att öka i vår atmosfär.


 Vi släpper ut så mycket CO2 i luften att träden verkar oförmögen att hålla koll på.




Prosa (Kortnovell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-16 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP