Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett samtal kring det här med att vinna och eller uppnå uppsatta mål inspirerade mig till detta flöde i augusti 2013 ... Nyfiken på hur väl det jag vill förmedla verkligen når fram och kommer att förstås av dig som läser dessa rader ..


Det handlar egentligen inte om att vinna ...

... och att ha eller vilja ha 
ambitionen att vara eller bli bäst ...


- Nej, det handlar mer om
att känna sig nöjd
med det man gör
och eller vill åstadkomma ...

... oavsett vad det gäller!

Följdaktligen handlar det ej om
att vinna
utan om hur
man lägger upp strategin
och genomför densamma
för att kunna vinna
på ett så stilfullt och snyggt 
sätt och vis som det bara är möjligt ...

... och gärna lite bättre än så ...

Tanke och handling
behöver komma i samstämmighet
med kropp, hjärta och själ ...

Att sträva efter en balans
mellan det inre och det yttre
där fokus bör ligga på 
att vårda, utveckla, finputsa och kalibrera
de inre egenskaperna
för att sedan låta det genomströmma
såväl delarna som helheten
inifrån och ända ut till det yttre 
och vidare i det vi förmedlar
ut till vår omvärld ...

Den harmoni som vi,

- förutsatt att vi verkligen 
ser till att ha detta
förhållningssätt som vår 
grundläggande ambition -

därigenom
 kan uppnå
är det som jag benämner
och definierar som
att visa såväl sig själv,
det man gör och vill 
åstadkomma och uppnå
vederbörlig respekt ...


... Men det innebär även
som en naturlig följd därav

att man också visar andra 
motsvarande vederbörliga respekt ...

... genom att det man gör
och visar utåt
är någonting som är äkta
hela vägen

ända inifrån och ut ...

... från början till slut ...

______________

Tycker personligen egentligen
att Respekt 
så som begreppet definieras 
och tillämpas i vår samtid
är  något som missbrukas ...

Ty Respekt synes förväntas
vara synonymt med underkastelse ...

Den respekt jag talar om ovan
handlar om självrespekt
och om att visa andra respekt
genom att leverera kvalitet
på högsta möjliga nivå 
utifrån sin faktiska förmåga ...

Det har intet med underkastelse att göra
utan mer med det som jag 
vanligen väljer att följa 
och som jag benämner
att Respektera andra människor
och sin omvärld!

Det vill säga där definitionen
i att Respektera någon
blir mer med inriktning 
mot en mer utvecklad form
av att visa hänsyn till ...

Respekt för mig
är någonting jag har för livet och döden!

Underkastar mig inte någonsin
vare sig andra människor eller
åsikter, trosuppfattningar eller 
positioner i sammhälle eller arbetsliv ...

Däremot respekterar jag andra människor
och deras trosuppfattningar och åsikter etc ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-17 10:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tyvärr finns det gränser vad man kan respektera
2019-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP