Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Tidigare publicerad 2014


Ett mönstrat hjärta

Sökande det gömda
så många försvunna av öppnarna

mottagarfrekvensen i olag

på gården får jag höra
om de två pojkarna
som saknar mig

vissa frekvenser hittas lättare
mottagare och sändare utan brus

andra sekvenser störda av brus
kalibrerar ratten sakta
en millimeter i taget
fram och tillbaka
provar
ändrar
provar

i hallen vet vi
att resan vi gjort
är nåd att ta emot

årstidsmörkret
tvivlet
rädslan

i brödet och vinet
tar jag emot

se mig hör mig
kyrie eleison

jag minns dina händer
varsamt öppna dörren
intill mitt hjärta

mörkret är svart
utanför bussens fönster

rösten i mitt öra
”se mig hör mig
men framförallt rör mig”

i natt ska jag sova
i mitt barndomshem

i morgon ska jag tända ljus
på din grav
du som ristat
en del av mönstren i mitt hjärta

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-17 16:33



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Vara när det
som en bar
ännu en bär
blir lyckan här!
2019-03-19

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
det var fint skrivet. Berör. Och vi som inte kan gå in i vårt barndomshem i fakatisk mening kan ju ändå tänka oss att vi gör det. Alla har sitt barndomshem kvar i minnet faktiskt. Jag ska gå den vägen ikväll :)
2019-03-19

  Feliaxel VIP
Berörande rader
2019-03-18

  M.A.J.R
Vackert, tungt och starkt!
2019-03-17

  Jan Widströmer VIP
Kaleidoskopiskt vackert
2019-03-17

  ULJO
Så ödmjukt och fint
2019-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP