Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avbruten sonett


MIN GUD, VARFÖR HAR DU ÖVERGIVIT MIG?

"Eli´, Eli´, lema´ sabak´tani´?"
Min Gud, ska Du nu överge mig här,
din egen Son, som Du ju har så kär
och kunde om du ville släppa fri?

Varför skall Du så djupt förnedra Dig
och offra av Dig själv på korsets stam
och låta mig bli deras offerlamm,
som annars smädar och begabbar mig?

Jag ropar till Dig men får inget svar!
Nu blir det tyst och mörkt. Är allt förbi?
"Eli´, Eli´, lema´ sabak´tani´?"




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-17 19:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
självständigheten
gud bortom gud
2019-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP