Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar på rättspsyk 7

 

Finns det ett liv innan döden?
Existerar det någon människa
som man kan lita på till 90%?
Jag är inte naiv och godtrogen.
Människorna är som dom är.
Vad är jag själv för en sort?
Tycker att jag har ganska bra
koll på läget. Hästarna hemma
i stallet. Rent mjöl i påsen.
Det lyser i fönstren och någon
är hemma. Finns det ett paradis
att angöra och njuta efter döden?
Himmel och helvete. Helvetet
måste vara vår civilisation.
Lyssnade på en bokstavstrogen
frikyrkopredikant idag. Han är
till synes en snäll och bra man,
men oj vad jag bedrog mig.
Hans avsky mot bögar och flator
var smått skrämmande, men mest
bara patetiskt. Hur kan man ta för
givet att en bok som bibeln är sann
till 100%. Den är ju för fan SKRIVEN
UTAV MÄNNISKOR!! Vakna...
Och församlingen nickade
instämmande när den karismatiske
pastorn bankade i dogmernas
spikar, bombsäkert: de äckliga
HBTQ-människorna är djävulens
allierade. En vidrig religiositet.
Jag har min kyrka där jag står
och sitter. Behöver ingen präst
eller pastor. Jag samtalar direkt
med Gud. Jag fick bra stoff till min
roman idag i alla fall. Alltid något.
Finns det ett liv innan döden?
Existerar det ett paradis efter döden?
Reinkarneras man till en ny människa
eller till ett djur? Jag vill för allt smör
i Småland inte tillbaka till den här
jävla världen. Inte som människa.
En ladusvala vill jag i sånt fall bli.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-17 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP