Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iskall som ett barnahjärta

 

 

Iskall som ett nyförlöst barnahjärta,

beräknande som en slimmad jurist

gjuter jag mod i skötet;

drar upp mitt självhat,

planterar det i ett slemmigt vakuum

och gör mig redo att förinta

insikten om att jag inte duger

till att alls existera.




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-03-18 17:32



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Ursäkta att det inte [just nu iaf] blir några privata kommentarer här, jag är inte i dugligt skick för sådant.

Tack så hemskt mycket för all fantastisk respons: genomtänkt och mycket trevligt tolkat.

En brasklapp: Dikten är ju egentligen skriven med ett hopp:

"och gör mig redo att förinta

insikten om att jag inte duger

till att alls existera."

Diktjaget vill ju förinta INSIKTEN om odugligheten - att återta makten över sitt liv - och inte förinta sig själv.

Allt gott så länge,
/Judas
2019-03-21

  Gunnar Hilén VIP
Man har all rätt i världen att ta för sig av det man behöver...om man inte fått det...för att kunna slåss. Språket ett utmärkt vapen. Fight on man !
2019-03-20

  Stanley Rydell
En stark, drabbande text som i sin motsägelsefullhet, eller snarare behov att säga emot/mod att revoltera!

Kan inte uttryckas starkare än som här paradoxen förinta insikten som rör själva existensens berättigande. Är det iskyla som gör att det kan uttryckas så skarpt dräpande och ärligt? Jag uppfattar texten som en förlösande kraft och samtidigt, likt Jenny, en antiförlossning. Vad som sker när jaget drar upp självhatet är ju att det blir möjligt att ta ställning till och handla - modet/urkraften. Som petter: skickligt gestaltat vittnesmål om att leva- trots!
2019-03-20

    ej medlem längre
Att läsa dina texter är som att ständigt gå upp i ringen och flyga tillbaka med full kraft i ringhörnan efter en stjärnsmäll och teknisk knockout! Hela din text som en antiförlossning. Om inte någon som skriver så här genialiskt duger till att existera, vem gör det då?
2019-03-19

  petter rost
Å du Judas bror – en idiotstyrningar bild av den klaustrofobiska upplevelsen, eller insikten!, i att mitt varande är fullständigt överflödigt och helt utan någon vettig mening. Men nu är det så, att du finns här, du lever – med den enda möjliga meningen att leva. Och det gör du ta mig fan med den äran och vitala styrkan i att delge omvärlden erfarenheterna av att inte glida fram på en självklarhetens räkmacka. Sannerligen – din härvaro behövs! Se bara detta mästerstycke, detta vittnesmål om att ändå – leva!
2019-03-19

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Whaaahhoouuuw !
2019-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP