Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Greta


Hon reser med tåg. Hon skapar en rörelse, en aura om sej, tar ordet och säger ifrån. Hon talar till människor som lyssnar.


Att inte tåla en ungdom som tar ordet.
Jante : Du ska inte tro att du är någon.
Ställ dej i ledet, följ strömmen och håll käft

hon hånas och bespottas för sitt funktionshinder och kallas bl.a downs och förståndshandikappad av vuxna människor i vårt land. Hon ifrågasätts och kallas skolkare lögnare och falsk. Vuxna människor bakom dataskärmar kallar henne idiot och sjuk i huvudet på sociala medier., kanske med egna barn i hennes ålder, anklagar henne för att vara direkt skadlig för samhället när hon bara uttrycker sin oro för vår planets framtid. Att hon lurar och bedrar för att skapa en kampanj till att tjäna stora pengar. I vilket fall så berör hon i stort sett var och en av oss. Ingen kan knappast ha ungått henne. någon sade: Jag bryr mig inte om vad hon ssäger för att i nästa sekund säga, ja jag använder mitt eget sunda förnuft i stället för att lyssna på ett barn.. En annan sade: Vad har hon åstadkommit vad gäller klimatet. Ingenting. Näe och hon kommer aldrig att kunna göra det ensam heller. Aldrig. och det vet resten av världen som tagit henne till sitt hjärta. men här ställer man henne i en politisk höger och vänsterskala.En högerjournalist skriver att antingen går man med rövhatt eller ställer sig som tärna i hennes tåg. En vänsterjournalist publicerar bilder på henne med plakat med slagord. Det är cyniskt och delar som så ofta förr Sverige i två läger.Det vill inte Greta. Hon vill inte synas över huvudtaget. utan bli hörd. Och få oss att börja tänka. Lite lite lite.
Det är sällsynt i dag i en tid av ytlighet. konsumtion och själviskhet.

larsGullberg

190427




Övriga genrer (Essä/Recension) av Lars Gullberg
Läst 250 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-27 08:50



Bookmark and Share


  Nanna X
En fin hyllning till Greta Thunberg!
2019-04-27

  catharina.jerbo VIP
Precis så. Tack!
2019-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg