Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Simmande skor...


MONTIEN HOTEL

Under tjänsteresa i sydost Asien gjordes
en halvhalt i Bangkok med inkvartering
på Montien hotel strax bakom Sheraton,
vid sidan av "barernas" gata; Pat Pong.

Vilade mina tankar i foajén på kvällen,
plötsligt rusar en man - Canadensare -
fram till receptionen och skriker, blir
alltmer högljudd, situationen får ett
abrupt slut när canadensaren tar av
sig sin ena kraftiga sko och bankar
den på disken.

Påminde lite om Nikita Chrusjtjovs
agerande när ingen lyssnade.

I Penang några dagar senare såg
jag skorna - båda två - flytandes i
Malackasundet, mannen träffade jag
i baren livligt gestikulerande, utan skor
- kraftigt påverkad, kanske det var värmen
eller något annat?




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 143 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-19 09:16



Bookmark and Share


    All my ghosts
Jättebra!
2019-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje