Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://nordicwords.home.blog


Där jag gick med morfar

Snart går jag där vid bäcken
porlande mörk och grå
Där morfar såg mig leka
nu han vakar som ett rå

Han ser i mina drömmar mig
hans barnbarns vuxna händer
Som förr satt med vid nattens tal
framför brasans sista bränder

Han är mig nära vart jag går
i alla mina minnen
Hans bild finns i mitt sinne
jag hör hans röst i vinden

Jag längtar dit till bäck och gran
till slänt och liljor unga
Jag växte upp och lekte där
i morfars stövlar tunga

Snart går jag där vid bäcken
och går till kyrkogården
Där är jag nära dig igen
och lägger ros på vården




Bunden vers (Rim) av ScandinavianDrifter
Läst 386 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-19 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ScandinavianDrifter
ScandinavianDrifter