Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enligt SOM institutet vid Göteborgs universitet som forskat kring ämnet kulturbärare. Är kvinnor i 50-64 års åldern de som är mest aktiva i kulturlivet, besöker konserter, utställningar m.m. Alltså de s.k. "Kulturtanterna"


Hyllning till "kulturtanten"

Kulturen betyder så mycket
att den alls inte ryms i ett stycke

Deltagandet i kulturlivet är högt
och går alls inte trögt

"Kulturtanterna" är många
De som av kulturen låter sig fångas

Går på utställningar och konserter
Som" värsta" allkonstnärer

En som gärna kallar sig kulturtant
heter Gudrun Sjöde'n
Hon som gör kläder åt var och en
och inte vill följa en strömlinjeformad
modeindustri
Den ger hon katten i

Andra vill inte bli kallade "tant"
Tycker att uttrycket är nedvärderande
och nonchalant

Att"kulturtanten" har blivit ett
helhetsbegrepp
Det kan vi nog ändå enas om
på något sätt




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-20 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP