Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

KritikerrosorFör er som är intresserade av att ge och få djupgående kritik.


Detta är vår kritikuggla! Symbolen för kontruktiv och givande kritik.

 

Vi är ute med håven för att hitta medlemmar som är intresserade av att få och ge djupgående kritik och analys.

Medan vi väntar på medlemsundersökningen vi vill göra ett försök för att pusha för litteraturkritiken på sidan. Kritik är själva grunden till att kunna utvecklas som författare och poet. Genom kritiken får vi veta hur läsaren uppfattar texten, vad i texten som är bra och varför och vad som skulle kunna förändras till det bättre och varför. Grunden i all konstruktiv kritik är att den pekar ut och förklarar. Så författaren och poeten kan lära sig något och få konkreta tips och förslag på vad som kan bli bättre och förklaringar till varför det som är bra just är bra. Kritik innehåller också ofta analys, att få veta hur en läsare tolkar texten, vilket är väldigt viktigt för den författare och poet som vill nå ut till en läsare.

Vi tänker att vi tar upp en text som sedan flera får kritisera, analysera och diskutera öppet. Detta kommer att ske på bloggen under en begränsad tid. Sedan avslutar vi med att publicera den förändrade texten.

Vad vi söker är följande:

1. Dig som är intresserad av att ge djupgående kritik på en annans text.
2. En text som skulle passa och må bra av ingående kritik.

Kritik är ofta känsligt och därför är det viktigt att den som vill ha sin text kritiserad är medveten om att det är just texten som kritiseras och inte personen. Vidare att det är en författare och poet som blir glad av kritik och inte känner sig kränkt eller nedtryckt.

För er som vill kritisera är det viktigt att hålla mycket god ton och bara kritisera texten och inte personen. Vidare att kunna bidraga med konkreta förslag och förklaringar inte bara åsiktsutrop. Detsamma gällande tolkning. Att bidra med en tolkning kan kännas väldigt personligt och det är viktigt att få respekt för den insatsen av alla inblandade.

Känner du dig fortfarande taggad?

Anmäl dig på vår internmejl till vår kritikerbank eller anmäl din text genom att tagga den skrivarskola och kritik. Så snart vi valt text och kritiker kommer mer information ut om vilken dag vi kör igång. Vi kommer ha en person från redaktionen som modererar och deltar i aktiviteten.

 

För att undvika kritik, gör ingenting, säg ingenting, var ingenting.
/Elbert Hubbard

 

Detta är den första aktiviteten i vad som kommer att heta Poeter.se skrivarskola. Tanken är att vi kommer att ha olika skrivövningar och informationsartiklar här som just rör att förbättra sitt skrivande. Vill du skriva om något i detta ämne eller har du ideer om skrivarövningar som kunde vara nyttiga och roliga? Hör av dig! För att vara med på en aktivitet taggar du din text skrivarskola och den övning eller aktivitet som är aktuell. I detta fall: skrivarskola och kritik. 

Sähär taggar du din text: Du väljer först "skriv text" i menyn till höger på din sida. Sedan längst ner på utkastet till din text finns en ruta för tillval för taggar, bild och ljud. Väljer du taggar här får du tre rutor och i den första skriver du skrivarskola och i den andra vilken aktivitet det gäller. I detta falla kritik.

__________________________________________________________________

Under strecket: Jag som kommer modera denna aktivitet heter Johanna. Jag är med i redaktionen här på poeter.se och svarar på inkommande internmejl och sköter anmälningar på sidan. Vidare är jag också med och anordnar medlemsaktiviteter på sidan varav denna aktivitet ingår. Jag har en bakgrund som litterturvetare och har arbetat på förlag med att läsa manus och betarbeta och förbättra texter - utöver att jag själv skriver poesi precis som alla andra här.
Blogg (Poetporträtt) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 5466 gånger och applåderad av 46 personer
Publicerad 2019-03-27 14:54Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Vad hände? Blev det ingen fortsättning på detta?
2023-03-28

  Fredrik Axelsson
Hej Redaktionen! Jag är nyfiken att höra vad som hände med det här goda initiativet. Jag är fullständigt övertygad om att det här skulle vara positivt och uppbyggligt för medlemmarna samt för sidans utveckling.
2020-06-30

  Minkki VIP
Hur har den här idén utvecklat sig?
2019-12-02

  Maria Lönn
Håller med Larz och de som anser att man inte ska peta i andras verk. Skulle man ge kritik på en konstnärs målning och sedan skulle denna/denne måla om den?
Trots det har jag gått både målarskola och skrivarskola. ??
2019-10-19

  farbror zwed
_______________________________
Mycket sund eller förnuftig idé… att
anlita en Lektör (ø) är inte [ac] billigt. Vänligen, fbzw.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
2019-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Det heter den GORDISKA knuten.
2019-09-26

  morgonstjärna VIP
hej
jag vill gärna försöka kanske det kan vara den Gordonska knuten
hur gör man ?
2019-08-28

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Hej
jag är gärna med bland "läsugglorna"-
jag anser det är ett, bland många, sätt att komma igång att skriva mer själv.
2019-07-13

  Mockasinet
Hur gör man då??
2019-07-02

    Lena Staaf VIP
Jag vill gärna vara med!
Jag är ny här på poeter.se och vill gärna kunna utveckla mitt skrivande.
Jag vill också lära mig mer om hur man kan analysera och ge kritik på andras texter så det blir till verklig hjälp för den som skrivit.
2019-06-22

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Oops, tappade en del av texten:

"som främjar öppenhet i samtalet…

anger i Luleåmodellen den som håller seminariet i förväg vilken nivå på kritik denne vill ha. På så sätt kan man t ex hålla såväl hålla explorativa seminarier om lösa idéer man fått som seminarier som fokuserar på hur detaljer i ordval och formuleringar kan förändras för att budskapet i en presentation/artikel/… ska kommuniceras effektivare/bättre/… Den som vill testa en ny idé har inte nytta av tuff kritik på ordval, grammatik etc. medans den som vill ha hjälp att finslipa sitt budskap behöver tuffare kritik.
2019-06-15

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Har detta avstannat eller gått igång?

Oavsett vilket tror jag N Tjäder har en bra idé att dela in kritiken i kategorier och att författaren får kryssa för vilken typ av kritik hen är intresserad av att få. Särskilt mot bakgrund av de (visserligen få) mycket högljudda och konfrontativa medlemmar på poeter.se som inte drar sig för att kritisera andra men själv inte vill ha varken konstruktiv kritik eller uppmuntrande kommentarer om sina dikters innehåll/utformning.

Även om steget från poesi till akademiska seminarier måhända är långt tror jag poeter.se kan lära sig något från Luleåmodellen för seminarier: För att skapa en "säker miljö" ("backstage discussion" snarare än konfrontativ "high stakes discussion") som främjar öppenhet i samtalet

Jag har inte tillgång till originaltexter om Luleåmodellen, men det finns en open-access sammanfattning ("Förförståelse och förberedelse") av en variant av den i detta info-blad:

http://www.lth.se/fileadmin/lth/genombrottet/Laerande_i_LTH/Laerande_i_LTH_blad_30.pdf

Om indelning i kritikkategorier ska fungera måste det (givetvis) vara synligt för läsaren vilken typ av kritik författaren är intresserad av. På denna punkt behöver poeter.se utvecklas. I dagsläget kan man välja bland tre varianter av publika kommentarer, men läsaren har ingen möjlighet att se (väl?) vad författaren har valt. Detta behöver ändras, men det behöver även till fler kategorier, förslagsvis inspirerade av N Tjäders förslag för att kritik ska fungera på poeter.se.

2019-06-15

    Roger Runkar Ragnar
The Lee Roy Williams
2019-06-09

  Geitekaas
Hej!
Detta med kritik kan vara svårt både att ge och ta. Dock tror jag vi i så fall vinner på att dela in kritiken i områden t.ex. upplevelse, form, stil, ton, längd, flyt, grammatik, ev logik, motsägelser etc. Under varje område/rubrik måste man antingen kunna precisera eller inte skriva något alls. Detta borde hjälpa tycker jag. Så gör ju lektören eller hur? Då känns det inte svårt att ta kritiken, när den är preciserad och konstruktiv.
2019-06-03

    ej medlem längre
love is dead, and we have killed it!
2019-05-29

    ej medlem längre
arrt is sälf refläxjön
2019-05-28

  Jan Widströmer VIP
Kan tänka mig att fungera som analytisk "kritiker" i positiv anda för dem som önskar sådan, då jag skrivit kritik i dagspressen under ett antal år, men bara om textförfattaren är tillräckligt receptiv och intresserad. Grälsjuka och snarstuckna personer med uppblåsta egon vill jag inte ha något med att göra.
2019-05-24

    ej medlem längre
hur går det med boken?
2019-05-21

  Per Rydberg
Jättekul idé! Jag nappar på förslaget direkt. Om eller när projektet kommer igång så har jag ett antal dikter som behöver nagelfaras, och som jag därför gärna ställer till förfogande för konstruktiv kritik.
2019-05-13

  Jörgen Jalmo VIP
Var
annat
att vänta?
Å gud,
vilket ståhej..
2019-04-25

  Redaktion poeter.se VIP
Efter påskhelgen kör vi igång!
Glad Påsk alla medlemmar!
2019-04-20

  Larz Gustafsson VIP
Där folk inte angriper andra p g a att de är tjocka (jodå, jag har bevismaterialet kvar, och det kallas ärekränkning).

Måste alla skriva om saft och kakor och snälla utflykter till Katrineholm?

Sluta att läsa mina dikter om du inte gillar dem.
Använd funktionen "Dölj".
Så enkelt är det.
2019-04-18

  Magica VIP
Vill tillägga att vore underbart om det kunde bli mer som en poesisida med mer konstruktiv kritik och förhoppningsvis även en trevligare stämning med. :)
2019-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Whatever, dude. Whatever.
2019-04-18

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Larz, det är andra gången du skriver i denna tråd att du inte ska skriva mer i denna tråd. Jag hoppas, för andras skull, att du talar sanning denna gång.

Visst råder det åsiktsfrihet, men det bör kombineras med en respekt för andras behov. Uppenbarligen finns det här på poeter.se de som känner ett behov av att få mer djuplodande kritik och jag är en av dem. Om du har respekt för andras behov bör du ge dem som känner det behovet ett utrymme att diskutera det.

Om du känner ett behov att diskutera varför du är oemottaglig för kritik och varför all kritik är destruktiv kritik, varför startar du inte en egen tråd om det? Alternativt kan du skriva egna dikter/texter på det temat.
2019-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker det verkar vara du som är rädd.
Låt bli att läsa.
Så gör jag med den poesi du skriver.
"Det är micket änkelt..."

Åsiktsfrihet råder. Alltså har jag rätt att ge uttryck för min åsikt om det jag kallar destruktiv kritik.
Debatten är slut för min del.
2019-04-17

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Redaktionen får säga till mig om jag går för långt nu, men jag börjar bli hjärtligt trött på vissa inlägg här.

Hur rädd är du Larz och vad är du rädd för när du själv menar att du inte är mottaglig för kritik men inte kan låta bli att skriva ett stort antal kommentarer på ett inlägg om en satsning för dem som vill ha konstruktiv kritik?

Kan du inte ägna din energi på något konstruktivt istället för att hacka på något som du inte är intresserad av men som andra är intresserade av?
2019-04-17

  Magica VIP
Vad trevligt initiativ! :)
2019-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Som sagt: Jag är oemottaglig för det ni kallar konstruktiv kritik.
2019-04-14

  Cikoria Blå VIP
Den som inte vill,
ska naturligtvis inte vara med.

Texten alltid ens egen och de ändringar
som det eventuellt ges förslag på
ska man självklart bara göra om man känner att det man vill säga kommer fram bättre efter ändringen.
Att se på texten med välvilliga och varma ögon är ett måste.


2019-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Bara själva begreppet "proffskritiker" får mig att må illa.

2019-04-13

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Livet är för vackert och för kort för att slösa det av rädsla, tvivel och ett försök att tacka andra.
1. Var inte rädd - Rädsla är barriären för de svaga och grundstenen för de starka. Känn rädslan och gå och träffa henne. Döden kommer till alla, vi dör alla, men ju mindre vi fruktar desto värdigare kommer ni att möta livets slut. "Vi är födda en efter en och vi går för att hoppa", . Dessutom har Frälsaren garanterat oss att den som tror på honom inte kommer att dö, men kommer att leva. Gud är på vår sida. Vem kan skada oss?
2. Lyssna inte på världen. Ingen borde berätta hur du ska leva ditt liv, förutom Gud. Om människorna omkring dig berättar att du inte kan göra något, är det omöjligt, tro på dina krafter, skänkt av den gode Gud och visa att du kan göra det omöjliga. Gud lovade att inte låta dig på något sätt, Han kommer inte att lämna dig. Makt är i dig! I ditt hjärta! I ditt var! Frälsaren sade att "han som är i oss är starkare än den som är i världen." Och då "världen och dess lust förgås, men den som gör Guds vilja kommer att förbli i åldern."
3. Börja kommunicera med bra människor som tycker positivt och är starka i ord och gärningar. De är de som kommer att återställa ditt tänkande och rytm av utveckling. Kom ihåg, som hörnstenen är Kristus, se till Honom, till Kristus! Hur kan du se det? På bra människor, som har ett hälsosamt tänkande och de bryr sig om dig. Förhållandet med dessa människor hjälper dig att öka ditt självförtroende och bli bättre och mer effektivt. Bra och starka människor stoppar inte små saker, du kan!
4. Titta och forma din egen väg. Försök inte kopiera andras liv, avgudar eller vet inte vilka stjärnor du kan göra mer än dem. Den bästa modellen är Kristus. Du kan vara bättre på din väg. Bara efter Kristi väg kan du verkligen hitta ditt eget syfte. Försök idag vara bättre än igår.
Glöm inte att varje dag är en ny chans att bli bättre. Livet betyder balans och utveckling. Livet är en gåva från Gud och måste leva enligt sina principer. Vill du vara glad? Älska Gud och dina kamrater!
2019-04-13

    Svante Pissvante
Detta kommer att gynna oss alla! Ge mig gärna kritik, mycket givande för min utveckling
2019-04-12

  Johan Strömstedt
Det här tycker jag är ett utmärkt initiativ men det passar absolut inte alla. Jag gick några år på vuxenskolans skrivarakademi och här insåg jag hur svårt det var att opponera eller skriva kritik på en text.
Att skriva är en sak men att kritisera en annans text kräver kunskap och gärna insikt i vad den skrivande vill nå fram till med sin text.
Tycker fortfarande att iden är god men på något vis måste lite mera förkunskaper inhämtas. Av den anledningen skriver jag bara kommentarer till de texter jag finner bra. Intressant, men jag tror att det krävs mer förkunskaper.
I det här skedet skulle jag försöka få några proffskritiker att ställa upp. De som vill få en bedömning får kanske vara med och lägga en slant för detta.


2019-04-12

  Larz Gustafsson VIP
Om man konstruerar om en persons dikt så avsjälar man den. Den personen är inte längre diktens upphovsman/upphovskvinna.
2019-04-09

  Cikoria Blå VIP
Sedan, när det här eventuellt blir genomfört, skulle det vara intressant och lärorikt att få läsa dikten i två varianter,
både den som först publicerades här och sedan som den blev efter att den fått konstruktiv kritik och "konstruerats" om lite.
Blev den bättre?
Försvann lite av känslan?
Spännande, tycker jag.
2019-04-09

  Cikoria Blå VIP
Det här hoppas jag mycket på!
Vill man utveckla sitt skrivande
låter det här som en jättefin möjlighet.
Det finns ju redan nu en möjlighet att visa sin text och be om råd innan man publicerar, men då bara för några få skrivarvänner.
Det här kan bli utvecklande för många av oss.
2019-04-09

  Monika A Mirsch
Underbart - väntat på detta långe!

2019-04-07

  Sturesdotter
Bra initiativ!

Finns det någon tidsram?
2019-04-05

  Lottie Ålhed VIP
Bra initiativ som jag behöver fundera över Tack!
2019-04-03

  Redaktion poeter.se VIP
Hej!

Vad roligt att så många är intresserade av ämnet! De av er som inte är intresserade av denna aktivitet behöver inte förklara varför i denna tråd. Finns det ett intresse att diskutera fördelar och nackdelar med kritik - hör av er så kanske vi kan göra en aktivitet av detta vid ett senare tillfälle om många är intresserade.

Till frågor:
Texten behöver inte alls vara nyskriven, bara egenskriven.
Och självklart är denna aktivitet helt frivillig. Ingen behöver deltaga som inte vill.

Till att börja med kommer vi bara välja en text, men flera kritiker.
2019-03-30

    ej medlem längre
Tycker att all kritik på min poesi är helt i sin ordning, däremot gruvligt trött på kritik på mig som person när jag skrivit något (oavsett språk). Så tyvärr blivit tvungen att blockera vissa personer här som inte kan se skillnad på dessa ting.

Sedan är det många som genom tiderna påpekar att allt inte behöver rimma och det kan jag hålla med om, men samtidigt tycker iaf jag att det är mer utmanande i och med att jag gör det genomgående på dem språk som jag skriver på.

Älskar att rimma och även om dikten i sig är på svenska och eller exempelvis engelska så rimmar jag gärna med ytterligare språk så som hebreiska och eller latin om möjligheten finns.

Men kritik ja why not?
Utan hade jag aldrig vuxit till den person som jag är idag.
Hade jätte svårt för kritik på alla plan förr, såg det bara som negativt, men det är det inte.

Själv grymt dålig på att ge kritik på andras alster och borde vara något att öva på, men tack vare min dyslexi så missuppfattar jag väldigt lätt andras skrivna ord.
2019-03-30

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Oops, autocorrect gjorde att jag stavade fel. Mitt förra inlägg var riktat till Larz Gustafsson, inte någon annan Lars
2019-03-30

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Nej Lars, jag har inget emot yttrandefrihet men förstår inte varför du skriver en massa inlägg här när du inte vill vara med i försöket. Varför ägnar du inte din energi åt något du vill bidra till istället för att skriva en massa sura kommentarer om något som andra vill vara med i?

Det är lite som att en fotbollsfantast som är ointresserad av musik skulle skriva en massa sura insändare om pedagogiken i musikundervisning.

Du behöver inte känna dig hotad, för inget förslag har lagts fram där du behöver stå ut med djuplodande kritik på dina texter. Ingen kräver av dig att du ska delta.
2019-03-30

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag tror att anonymitet är en hjälpare för självbedrägeri och att många konton inte ens spelar in. Poeten.se; Vem är en seriös person bör ha sitt eget namn och pseudonym, bilden av porträttet.

2019-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Där är jag helt ense med Lars J.
2019-03-29

    Lars J
Tycker att poeter.se verkligen borde prioritera att motverka användare med multipla konton och införa krav på Bank-id eller kopia på id-handling. Möjligheten till att få vara anonym kan självklart vara ett val ändå.
2019-03-29

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Vad jag inte förstår i denna kommentarstråd är varför de som inte vill ha kritik eller kommentarer på sina dikter bryr sig om att skriva här.

Det är ingen som tvingar er att delta. Som framgår av redaktionens inlägg märker man sin dikt med taggarna "skrivarskola" och "kritik". Taggar kan man söka på: Klicka på "Läs Texter" och därefter "Sök taggar". Söker man på "skrivarskola" dyker i dagsläget 3 dikter och detta inlägg upp. Söker man på "kritik" dyker en massa texter upp.

Vad som inte verkar vara implementerat än är sökning på kombinationen "skrivarskola" och "kritik" Kanske har redaktionen fler planer på hur dikterna var författare gärna vill ha kritik enkelt ska synas här på poeter.se.

Vi har alla olika behov och syften med att vara här på poeter.se. Jag har svårt att se det på något annat sätt än att redaktionen kommit med ett utmärkt förslag på hur poeter.se kan bli bättre _både_ för dem som inte vill ha kritik/kommentarer och de som vill ha mer djuplodande feedback.
2019-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Alla kan gå fel.
Accidents never happen in a perfect world (Blondie). Men nu lever vi inte i en sådan.

Jag klagade inte över innehållet i dikten utan bara att samma dikt publicerades gång på gång.

Konstruktiv kritik är alltid negativ.
Därmed har jag sagt mitt sista ord i denna debatt.
2019-03-29

    ej medlem längre
"Någon som förstår hur en dikt är uppbyggd"

känsla, inspiration, research, upplevelser... allt finns inom dig från början, för allt är universum, och den har lagrat en del...
2019-03-29

    ej medlem längre
En fundering..
Det måste ju vara frivilligt att skicka in texter för att få konstruktiv kritik på dem, likadant som att anmäla sig som ”kritiker”, detta sistnämnda kräver nog sin poet. Ingen är tvungen till varken det ena eller det andra. Samtidigt är det märkligt, anser jag, att man kan klaga över att ständigt få läsa samma texter och i samma stund inte vilja ta till sig konstruktiv (positiv) kritik på det man själv producerar.
Dessutom tycker man att det är alldeles för mycket klapp-klapp på person och för lite uppmärksamhet på själva texter (här kan jag delvis hålla med), men nu kommer ett förslag som riktar fokus mot texter och inte på person. Vad kan gå fel ;)

2019-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att låta andra peta i min poesi.
Jag skriver som jag skriver och märker - om jag jämför äldre dikter med mina nyare - att jag har utvecklats utan inblandning utifrån.
Det måste vara upp till var och en hur man vill agera i detta avseende.
Ingen ska pådyvla mig något.
Så jag vägrar att ta emot eller ge det ni kallar för konstruktiv kritik och det jag kallar för destruktiv kritik.
Det har fungerat alldeles utmärkt och jag har INTE för avsikt att ändra inställning.

Ingen ska läxa upp mig.
2019-03-29

    ej medlem längre
Man bör inte blanda ihop kärlek med dikten,
lika lite som med sorg, saknad eller glädje.
Kärlek kan aldrig bli mindre eller förminskas av
att man analyserar dikten, lika lite som att kärleken
skulle bli sämre ju mer välutbildad en konstnär, musiker
eller författare är, självklart finns det medfödd talang,
men den blir ju inte sämre av att man lär sig mer.

Dikten lika väl som musiken, måleriet m.m. ÄR inte
kärleken, de beskriver den, och kärleken behöver näring.
Diktaren beskriver kärleken, sorgen, glädjen, naturen.
Att vara expert på poesi, vad är det?
Någon som förstår hur en dikt är uppbyggd,
med rim, takter, verser, jamber, trokéer osv..
Om man börjar med att skriva jul rim men inte vill
lära sig mer gör man ju bara tomten glad.

Jag är inte så bra på det musikaliska i dikten,
saknar medfödd musikalitet, men jag försöker lära mig.
Tränar på haikus, frivers, ghazal, sapfisk och sonetter,
observera, tränar, för att kunna beskriva och förmedla.
Som det här med jambiska versfötter i sonetten,
i sonetten som ett exempel, anser jag att rimmen
inte är av sådan vikt att man kan strunta i jamberna,
tvärtom. Därför tränar jag och analyserar vad jag kan förbättra.
Lyssna gärna på denna sonett av Shakespear,
där han beskriver kärleken i sin sonett.
https://sites.google.com/site/litterargestaltningpauli/sonettens-skrivregler

Och ingen är fullärd, här på poeter.se skriver jag för att lära mig mer
och inget av det jag skickat in är färdigt, utan är i ständig utveckling
och om det då erbjuds konstruktiv kritik som gör mig till en bättre diktare,
så tackar jag ödmjukt för detta.

2019-03-29

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ingen som skriver absoluta dikter, eller jurnalistik vill inte att någon ska motsätta sig innehållet i hans intimt text, det är som om någon tenderar att kyssa katten under svansen för att göra ett poetiskt porträtt, inte ens intonationen kan förfalskas om poesin reciteras apokenosen på extraden eller föras till appar.
jag ser att "manuskripter diagnostic" är en blomstrade branch i samling av dater, från Vatikanen , till unga som har läst mer en 2 böcker om året "lektorer".

Jag har ingen text till diagnostik!

P.s som project till någons vlogo gäng, kanske...tips
http://www.sprakvet.uu.se/nyheter/?id=12282&typ=artikel.

2019-03-29

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Kommentaren av Larz säger verkligen själva essensen av vad den sensibla konstart poesi är.
Det är som med kärlek,analysera den icke för då dör den.
2019-03-29

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Jag har samma fråga som M.Eta: Måste det vara nyskrivet? Om inte lutar jag åt att välja ut några av mina dikter som jag tycker fortfarande håller, fortfarande säger mig något. Det hade varit intressant att få lite mer djuplodande kritik och kommentarer på dem.

VI skriver ju här av så olika anledningar och har alla olika behov. En del vill nog ha denna plats som en fristad från kritik och kommentarer och utvecklas genom den frimodighet detta ger dem. Andra vill ha ärlig respons på texten, även när den kan kännas tuff/hård, för att bättre förstå vilka känslor ens texter väcker i andra och utvecklas genom denna interaktion. Och så vidare…

Jag tenderar dock att tycka att denna blandning av skäl att skriva här och personliga behov har gjort att jag att jag ofta haft rätt begränsad glädje av kommentarsfälten när nyhetens behag av medlemsskap på poeter.se väl hade lagt sig.

Så jag håller tummarna för att denna satsning slår väl ut och hoppas på mer djuplodande kommentarer, med bibehållen respekt för varandra. Själv skulle jag inte ha något emot om andra skribenter här lyfte fram äldre texter och kan tänka mig att, emellanåt, när tiden räcker till, skriva lite mer djuplodande kommentarer från mitt perspektiv.
2019-03-29

  TrollTörnTrappan VIP
Utmärkt uppslag!!! Får se om jag hinner bidra med något...
2019-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Det är när vi får experter på poesi som poesin dör.
2019-03-28

    ej medlem längre
"when you break it all down
there's really nothing left to say
so babble away, babble away"
2019-03-28

  M.Eta
Ska det vara en nyskriven text eller kan man ta med en som varit med i poeter som man vill få lite mer ingående experttyckande om?
2019-03-28

  Larz Gustafsson VIP
Ömsesidighet i alla lägen är en utopi.

"After all is said and done you can't go pleasing everyone."

Står man för sin tro eller sin politiska uppfattning så är det ALLTID någon som stör sig på det. Att hålla sig väl med alla är omöjligt om man inte vill vara en lismande kappvändare, kameleont och opportunist.
2019-03-28

  Lottie Ålhed VIP
Bra initiativ.Behövs tänkas över dock.
2019-03-28

  Lars Thorelli VIP
Ett mycket bra initiativ. Kanske sätter det igång ett nyttigt perspektiv på skribentens eviga dilemma: Är språket ett bro till ömsesidighet eller en vattendelare?
2019-03-28

    ej medlem längre
vi borde ha stöd för
runsvenska, om det
är en svensk sajt...
2019-03-28

  Stefan Albrektsson
Ett av de bästa förslagen/initiativen på länge!! Välkomnar detta med öppna armar!
2019-03-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
En mycket bra idé med den interaktiva skrivfunktionen på svenska för nybörjare, eller dialektal härkomst, eftersom många föredrar mer att sitta i panelen och erbjuda kritiskt märkta eller omärkta rosor.

Jag har haft denna interaktiva språklektion i det rumänska språket för flera år sedan, som varade 2 år som svenska från förr forna vandring.

Nu när jag är uttråkad över att skriva på internet kommer jag att vara medlem men sällan genom poeterhuset, men jag kan komma tillbaka från tid till annan jag lovar att vara snäll utan att kritisera någon för det man är.
hi hi hi,
Diana.

P.s: https://www.bing.com/videos/search?q=give+me+hope+joanna+chords&qs=SC&cvid=424d61a90cd345ef93a9b875be2d7ab9&cc=SE&setlang=sv-SE&ru=%2fsearch%3fq%3dgive%2bme%2bhope%2bjoanna%2bchords%26form%3dEDGEAR%26qs%3dSC%26cvid%3d424d61a90cd345ef93a9b875be2d7ab9%26cc%3dSE%26setlang%3dsv-SE&view=detail&mmscn=vwrc&mid=DE2390E1EC7F6D5F87B7DE2390E1EC7F6D5F87B7&FORM=WRVORC2019-03-28

    ej medlem längre
det kan inte vara en
stockholmsredaktion
för i stockholm pratar
Vi stockholmska:
"bra" "kul" "gärna"
det behövs ingen
etc där inte, du är
fulllärd nu...
2019-03-28

  Cikoria Blå VIP
Mycket bra!
Ser fram emot detta och hoppas att det gör att flera vågar både att ge och ta emot konstruktiv kritik.
2019-03-28

  Immanuel Hägglund VIP
Hurra för
den som står
ut med elakhet
Hurra för den
som aldrig ger igen
Ingen förstår
hur det
har varit
för en sådan människa
Han misskänner inte
den som ska
komma till slut
Det blir en vänlig individ
som kommer för att
se sig omkring
efter kärlek och redlighet
Han hittar alltså
en människa
som funnit sig i
ett långsammare
tempo i livet
En sengångare
med huvudet på skaft
Ett lidandets geni


2019-03-28

    ej medlem längre
min poesi har utvecklats p.g.a. s.k. självinsikt
2019-03-27

  Tomas Karlsson VIP
Bra initiativ!
2019-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Min poesi har utvecklats utan s k konstruktiv kritik.
Det viktiga är att jag själv är nöjd.
2019-03-27

    ej medlem längre
Det här låter verkligen toppen! Hoppas detta blir ett återkommande inslag.
2019-03-27

  Redaktion poeter.se VIP
Nu har vi lagt till en förklaring på hur man taggar en text.
2019-03-27

  LenaJohansson VIP
Detta vill jag vara med på.. Hur taggar man sin dikt?
2019-03-27

  henke_r
Vilket fantastiskt initiativ!
2019-03-27

  Chawa VIP
Kanonbra idé att betänka!
2019-03-27

  M.Eta
Bra idé, svarade i ”vad tycker du” att det vore bra om en erfaren författarperson från redaktionen tycker ibland också. Ni kan ju inte hinna med alla inlägg men ett urval som ni nu skriver tycker jag är är en god idé som sagt. Ser fram mot detta!
2019-03-27

    ej medlem längre
don't fear the reaper
2019-03-27

  Stay Golden
Nice idéa!
Joinar nog in efter sommarn' ;)
2019-03-27
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent