Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken"(svenska delen) av Sten Wiking


EN DRAMATIKERS ÖDE

Ernst Ahlgren (pseudo för
Victoria M.Benedictsson )1850-1888
dramatiker/förf.
Teorierna om hennes olycksaliga öde
har hyllmeter fr alla typer av förståsig-
påare av psykoanalytiker,terapeuter
mfl,där alltifrån sexuella övergrepp
i barndom,till att vara schizofren
skulle utgöra grunden för hennes
självmord.

Tar man istället i betraktelse hennes
livssituation i relation till rådande
faktiska omständigheter där hon var
både fattig,ensam och kärlekslös
samt hatade det faktum att hon var
född till kvinna,
(märk väl att hon använde ett mans-
namn i sin pseudonym)
där kärleksaffären med litteratur-
kritikern Brandes infekterade och
störde hennes själsliv,
formas bilden av en djupt olycklig
och kluven människa,
vars begåvning inte kunde rädda
henne,
medan psykoanalytikerna tycks
vara psykiskt behäftade vid sina
egna vanföreställningar,
som aldrig vill se orsakerna till
ett själstillstånd.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 356 gånger
Publicerad 2019-03-20 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP