Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att bära rädsla



Ni
de rädda och skrämmande ungdomarna

Ni
som drar runt på gator och torg
bland livets brinnande kvarter
VRÅLANDES:
"JAG är inte rädd för nåt"

Ni
som dricker och blir druckna,
silar och silas,
slår och slås,
skjuter och skjuts,
dödar och dödas

Ni barn
som funnits från tidernas begynnelse
på samma sätt hela vägen;
för att få tiden att stanna
och våra vuxna hjärtan i halsgropen
bara för att vi
ska bära den rädsla
ni vägrar erkänna

Den rädslan
måste ni ta tillbaka
innan ni får kalla er människor

Att vara vuxen
är att inte vara rädd
men bära

Det man bär
är man inte rädd för

Rädslan
ligger i förkastandet




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-03-21 07:58



Bookmark and Share


  vladimir bulletin
lite sladdrig text, tycker jag. Men "Det man bär/är man inte rädd för" är två riktigt bra rader som jag bär med mig.
2019-03-22

  Annaemi VIP
En text som berör, upprör och sätter igång tankarna.
2019-03-21

  Lottie Ålhed VIP
Fantastisk text" med vuxnas hjärtan i halsropen" känns igen
2019-03-21

  alicja lappalainen VIP
storhetsvansinne är byggd på mindervärdeskomplex
2019-03-21

  Stanley Rydell
Klokt och klargörande med ett stark och ärligt tilltal!’
Rädslan ligger i förkastandet - to the point!
2019-03-21

  Minkki VIP
Återigen en text som bara kan få kommentaren ibland skriver Du så bra!!!
Bokmärker denna
2019-03-21

  Gunnar Hilén VIP
Samtidigt tror jag att de förkastade barnen inte ens orkar röra sig på gator och torg och vråla. Nej, jag skriver om hur ALLA barn och ungdomar gjort genom historien. Varit säkra på att deras föräldrar faktiskt har KUNNAT hjälpa till att bära rädslan. Rädslan för döden. Sårbarheten. Att inte vara älskad.
2019-03-21

  Gunnar Hilén VIP
Fullt möjligt ja.
2019-03-21

    ej medlem längre
dom kanske blev förkastade av föräldrarna
2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP