Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårdagjämning

Tranan flyger in från söder

bär en eld på starka vingar

ropar högt mot sol och måne

talar om att tiden kommit

- för att leva, för att grönska

för att öppna frusna vatten

så att vågorna kan dansa

 

Vinterns dagar är till ända

Våren öppnar ljusets portar

slår upp gläntor mitt i skogen

för en eldring och för grönblad

- eld för möte, eld för kärlek

eld som speglar öppna hjärtan

eld för drömmarna om livet

 

Måne, må du lysa kvällen!

Må ditt silver dala sakta

ner mot oss som väntar stilla

på en stund av frid vid träden

Silvergnistor, silverfingrar!

Ljus ur mörka urtidsbrunnen

föds för oss, för hopp och längtan!




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-21 09:29



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Vilken fin hyllningsdikt till våren
2019-03-23

  Minkki VIP
Våren, våren ... redan där! Bokmärker i väntan på vårunder här norröver
2019-03-22

    ej medlem längre
Vackra rader
2019-03-21

  Bjarne Nordbö
Snyggt.
2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP