Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Oändligt liv

Titta ner i gräset
så fullt av liv
en myra, en mask
ett påbörjat kliv
roten som söker
näring och ljus
skon som lämnat
ett korn av grus

Titta på trädet
torkad bark
fullt av aktivitet
i jord och mark
en fågel söker
platsen för bo
en spindel, en larv
för ungarnas ro

Titta ner i havet
vindarnas fart
en haj och en torsk
så underbart
ett liv i vatten
ett plankton, en säl
vågornas hemlighet
som gör oss väl

Titta mot himlen
och fåglarnas plog
på väg någonstans
ett väldigt knog
solen och månen
som jorden behöver
mörkrets vemod
som livet söver

Titta på marken
där själar har gått
generationer av liv
kunskapen vi fått
ett steg, en tass
som trampat där
människor och djur
livet vi har kär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 388 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-24 05:43



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En underbar text och bild! Fin uppmanning i varje strof "titta..."!
2019-03-27

  M.Eta
Fin beskrivning av vad vi kan uppleva och se i vår natur!
2019-03-25

  Eva Helene VIP
Vilken vacker och hoppfull dikt, vacker bild därtill!
2019-03-25

  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till naturen
2019-03-24

  Blomma-Stjärna VIP
att titta sig omkring
se på jorden
och i havet

så mycket liv
många olika arter
- att värna!

vacker text!
2019-03-24

  Maria Sundelin VIP
Vi måste vara rädda om moder jord
2019-03-24

  Stay Golden
Så mycket nya blommor det va idag!!!
2019-03-24

  Lars Hedlin
Härligt och livs bejakande!
2019-03-24

  Feliaxel VIP
Mycket som händer i vår natur
2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO