Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina laster är inlåsta i ett rum och bara du har nyckeln

Jag rekognoscerade längs med Liljeholmsbron
Med tre välmasserade Gin & Tonics innanför västen
Fyra clowner på rad med makten att avgöra min framtid
Gick förbi utanför
Tegeltunna väggar som målar upp strukturen
Och liksom tittar på när köttslamsorna
Som återstår av min debutant grillas på öppen eld
Det bästa vegetariska alternativet när Strömmen kommer och tar
Rosenbad bakifrån.
Du drömde om att vara i framkant i en revolution
Men du stod ensam på Mynttorget
Från Slottets balkong stod kungen och spejade med kikare
Hoppades på att få energi från en Greta Thunberg-figur
Men allt han fick var dig och han höll sig för skratt.
Det regnar syra
Och mobbningen tilltar
På arbetsplatsen, på skolan, på fritidshemmet
Vi jagar varandra och dansar runt pålen
Fantastiska dofter från grillbålet
Kannibaler som vi är.
Skottpeng på det genuina
Jag vill vara ett helgerån
Världen ser ut som den alltid har gjort
Och hur god du än utger dig för att vara
Desto mer skriker svinen
Men är det en anledning att ge upp
Och bli en grisman som de andra?




Fri vers (Fri form) av Robin V
Läst 362 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-03-21 19:47



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Va inne och lyssnade på din musik
och gillade det jag hörde.

Suggestivt
fina videos

Sen skriver du fyndigt


2019-03-22

    ej medlem längre
"Hon säger till sig själv att så måste det vara, sådant har livet gjort" Alberte - Cora Sandel.
2019-03-22

    ej medlem längre
°_°
2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V