Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På andra sidan

 

Har du sett havets brusande

och vågorna när de med kraft

slår mot de kala klipporna

 

Har du inandats luften

en bris som sakta smeker

alla sökande ärrade kinder

 

Har du mött  livet där på stranden

och du inser att livet är

är så mycket mer än det du har

 

Har du mött de två världshaven

lyssnat på dess sång

och hört dess historia

 

Frågor som växer

inom mig på stranden

där tankarna blir vila

 

För det är en sällsynt gåva

att se för första gången

med klara öppna ögon

 

Här där fiskmåsarna skriar

och jag blir mig själv

går jag på stigar

 

Där småvuxna barrträd

kantar min väg

med små stickande barr

 

Jag ser ut mot havet

där borta finns en kust

där alla är människors jämnlike

 

Dit är jag på väg

jag tror jag äntligen har

hittat hem igen

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-21 21:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är som att stiga in i ett vardande som är rörelse mot guldåldern. Jagets verkliga hem. Där alla varelser är lika med. Texten får på så sätt ett andetag av en trogen hund av den art som aldrig ger upp hoppet.
2019-03-24

  Lars Hedlin
Vackert skapat! :)
2019-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer här

ex
Jag ser ut mot havet
där borta finns en kust
där alla är människors jämnlike

Underbart avslut på texten.
2019-03-22

  ULJO
Fina ord med ett fint budskap
2019-03-22

  Feliaxel VIP
Tänkvärda ord
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP