Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsvatten

Du stiger upp mot ytan
bisamråtta, vattenspindel, vasstrå
dykarbaggar i små svärmar
stycken av röster från andra sidan vattnet
rinner av din hud

uroxarna reser sig ur sjön, silhuetter
av deras mörka ryggar
som nya öar
du är redan avbildad på ytan
de bär till dig gåvor och försvinner

det är en munfull ockra
det är din sönderplockade kropp
allt du får är redan förbrukat
du klär av dig ditt långa hår
inför främmande blickar




Fri vers av Grävling
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-21 23:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här tycker jag om. Jag vill gå in i dikten och stanna kvar. Fylla mig med ockra och klä av mig mitt långa hår.
2019-03-27

  vladimir bulletin
bli klar över sig själv i betraktande återspeglingen av något föregripande och förhandenvarande, så läser jag denna spännande text. "det är en munfull ockra", vad betyder det ens? skönt att ha något kvar att fundera på imorgon också! tycker mycket om denna dikt.
2019-03-22

  Nanna X
Återuppståndelse. Ibland ur jord, men här ur vatten.
2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling