Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ADH

Inget är förevigt
Säger du
När din högra njure bryter ytspänningen
Filtrationen är ett minne blott

Den har gjort sitt
Säger du
Numera oberoende av osmosen i dina lymfkärl
Allt har ett lyckligt slut ifall en letar

Ögonen blickar framåt av en anledning
Viskar du
Oberörd av dina föräldrars besvikelse
Klansamhället ha aldrig varit längre bort

Ett köttsligt fängelse är tillfälligt
Harklar du ur dig
Så imponerad av dina handlingar
Att de öppnade artärerna inte ges utrymme för eftertanke



Svimmandes baklänges, änglafallet
Njursvikten var ett faktum
Så mycket falskhet kan inget organ parera
Men din övertygelse om förändring stod fast
Trots gulnade ögonvitor på dialysen
Fast besluten om att dina framtida handlingar är de giltiga
Predikar du även idag
Oberoende av hur många stomipåsar ditt badrumsskåp innehåller
ABC Hepatit 123 kunde aldrig låsa dig
Du hade fått en glimt av målsnöret
& du tänkte bryta det bandet
Med eller utan neutraliserad urea




Prosa av Chrille Timmerstuga
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-22 05:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra stavning
2019-03-30

  Tea Frid
Intressant text. Den känns genomarbetad och kommunikativ. Många formuleringar är spännande. Gillar dialogen eller vad jag ska kalla den. Annorlunda hur du använder medicinska termer för att beskriva något mer abstrakt. Kan inte förstå de flesta, men eftersom din vilja att nå ut till läsaren/åhöraren så är det inte av största vikt.
Du skriver bra. Din text skulle nog passa att läsas upp någonstans. Så kunde du ha ett lexikon för oinvigda att kolla upp facktermerna sedan :)
2019-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Chrille Timmerstuga