Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är den jag är en filosof

Du lilla filosof, dessa ord hörde
jag ofta som yngre, och undrade
över varför folk sa det till mig..
de märkte av att jag gärna ville
sitta och tänka fundera analysera
de märkte att jag gärna ville prata
om livets djupa innehåll, gärna simma
långt ner, inte bara plaska på ytan
än idag får jag emellanåt höra att
jag är så djup och då svarar jag att
det är precis så livet är, innehåller
livet består av alla sorters nyanser
färskalan är enormt stor och den är
väldigt talande då det gäller livet
så jag fortsätter filosofera tänka
iakta det som finns runtomkring
då jag vandrar ensam ser och hör
jag oändliga ting som absorberas
lagras och tas fram då det behövs
berikar tillför inspirerar mitt så
viktiga liv, min existens kräver
tvingar mig att inte slösa bort
utan ta reda på saker och se
vad som göms bakom fasader
under djupaste mörka vatten
filosofen kan inte sluta fundera
jag är den jag är, en filosof






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-22 08:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Önskar att det fanns flera som Du.
2019-03-22

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Filosofian o poetissan Mare behöver inte förklara sig.
2019-03-22

  mare VIP
Sten: Varför
skrattar du?
tro mig, folk
sa att jag var
mer än andra
en filosof uti
fingerspetsarna
men du får tro
vad du vill
jag bär
sanningen
poet var jag
redan då!
2019-03-22

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Haha...Alla barn är födda filosofer,men få som lyckas bibehålla sitt självständiga tänkande i vuxen ålder.
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP