Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har jag vaknat och insett att jag glömt det viktigaste!!!!!?

Den kalla årstiden är slut
björnen vaknar i sitt ide
Han har sovit lugnt och tryggt
Utanför töar snön bort och synen
under täcket har förändrats.

Vart tog alla mina bundsförvanter vägen?
Han funderar
Jag som vill vara vän med alla och få vara
hela rikets fader? Alla ska få leva och göra
det som de mår bra av i min skog.

Jag vill att hela världen ska få veta att i min
skog har man allemansrätt, alla ska få äta sig mätta
och njuta av allt som finns.

Plötsligt ser jag att marken under mina fötter
är osorterade sopor. Berget jag står på är min
skog som en gång var en plats där alla visste att
man ska vårda och vara rädd om det som ger oss
näring. Hur kunde den förvandlas till ett sopberg?

Nu kommer jag ihåg att jag lyssnade på någon som sa
att vi måste ta hand om alla som kommer hit för de
har flytt från ställen där de varit så otryggt!
Jag glömde visst att tala om att det finns regler och
förordningar som berättar hur man ska göra för att
få bo här!

Jag trodde att alla visste dessa regler. De skulle ha stått
ett stort plakat vid skogsgränsen. Välkommen, när du
stiger in i denna skog så måste du för varje sak du använder
återställa balansen genom att ge tillbaka lika mycket som
du tagit! Barn, sjuka och de gamla ska ha rätt till omvårdnad
och det betyder att alla som kan arbeta ska hjälpa till med detta!

Åh, glömde jag att sätta upp skylten vid skogsgränsen.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-22 09:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och insiktsfull!
2019-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP