Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En fattig dröm

 

Ett gammalt brödbit
En gammalmat från tvådagar sen

Talar inte om ett värdigt liv

En fattig dröm!
En blekt dröm!

Talar aldrig om att man är vid liv

En fattig existens
Den fattiga jag

Ser inte med kärlek på världen

De trasiga skorna, kläderna!
De trasiga själarna!

Talar inte rättvisa om världen

En fattig och skaklig ord
En fattig dikt

Tänder inte på känslorna

En enögd poet!
En berusat läsare!

Ger inga fina kommentar eller applåder

Och världen
Och jag

Och vem
Och hur

Och varför
Och hum

Och HUMMMMMMMMMMMM!
Och HUMMMMMMMMMMMM!

En blekt och fattigt dröm upplever jag!
Tack världen/västvärlden och du människan

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2019-03-22 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP