Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tidig morgontimma





Vaknade tidigt
drack kaffe och åt knäckemacka

öppnade dörren till altanen
drog djupa friska andetag

betraktade trädgården
såg bara ogräs som om inget annat fanns

då började koltrasten sjunga

plötsligt såg jag svällande knoppar
på buskar och träd

tack älskade fågel som sjöng
från en trädtopp någonstans








Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-03-22 11:53



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vacker morgon då för dig!
Att få njuta av koltrastens sång.
Som fick ogräset att blekna bort.
2019-03-25

  Anya VIP
Så fint att bli påmind om det vackra i processen. Ingen koltrast här än så länge. Längtar.
2019-03-25

  Lars Hedlin
Mycket fint beskrivit!
2019-03-24

  Karina"Kia"
Vacker fågelsång öppnar dagens dörrar!
Friskt och upplivande god dag!
2019-03-23

  Maria Sundelin VIP
Intryck påverkas mer än vi tror av sinnesstämningar
Kramar
2019-03-23

    Peter Söderqvist
En vardagsskildring så vacker.
Fågeln som sjunger glädje i vardagen ger så vackra bilder.
2019-03-23

  M.Eta
Fågelsång, särskilt koltrastens gör underverk. Härligt, fin text.
2019-03-23

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så fint...koltrasten sjunger så vacker och då ser man livet..vacker dikt som uppmuntrar och uppmanar att se det vackra som finns bredvid oss
2019-03-23

  lila fjäderblomman VIP
En riktig liten healer den där koltrasten!
2019-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Vårens underbara bilder beskriver du så fint! Jag kollade in alla knoppar på fruktträden idag och koltrasten smög under enarna. Underbart att leva och se.
2019-03-22

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra bilder som öppnar och befriar våra sinnen inför våren.
2019-03-22

  Rise Little One
Värdefulla stunder i här och nu!
2019-03-22

  Blomma-Stjärna VIP
ja, så fint skrivet; första blicken ut kanske inte fångar in skönheten; men poeten väntar och lyssnar och hela bilden förändras!
2019-03-22

  Gunnel Eriksson VIP
Koltrasten sjunger underbart. Din dikt
uppmanar oss läsare att se det vackra
i stället för ogräset.

2019-03-22

  WyS VIP
Fin betraktelse!
2019-03-22

  limerick
Du fångar fint den levande natur som har förmågan att göra oss så gott.
2019-03-22

  Niliboy
Oj, va gla man blir när en läser dig!
2019-03-22

  Fulbergarn
Ibland behövs det någon som utlöser glädjen så att öron och ögon och näsan vaknar!
2019-03-22

  Öknens Ros VIP
En fågels sång väcker den missmodiges sinne.
2019-03-22

  Feliaxel VIP
Våren är fantastisk och likaså din dikt
2019-03-22

  KattenKin VIP
Tänk vad lite som behövs ibland för att vända på vår upplevelse av att finnas här och nu!
2019-03-22

  ULJO
Öpeen dörr, fågelsång. Bekymmer som bortblåsta.
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP