Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade en mycket fri uppväxt med innerlig längtan till naturen. Jag fick när jag så önskade ge mig ut på egna utflykter. Jag var en stark självständig liten varelse som älskade att utforska naturens under... Mina drömmars önskan är att kunna åka tillbak


MINA DRÖMMARS ÖNSKAN

 

inom mig finns minnen

mina drömmars önskan

att få förverkliga dem...

 

på en solbelyst sten sitter skogsödlan 

i vassruggen sitter jag i min kanot...

ser ödlan fläckvis skuggad i lövgrönska

 

på en åkerbärsblomma sitter en spindel

den är ljust vitgrön och spinner en tråd

på min arm kryper en guldbagge sakta

 

jag iakttar dessa naturens underverk...

humlebaggen susar på väg mot renfanan

några svalor skvirrar över fjärdens yta

 

de lågflygande svalorna vittnar om regn

hinner tänka det sen kommer det droppar

ödlan och spindeln slinker ned under stenen

 

renfanans gyllengula frömjöls kompott äts

humlebaggen mumsar vidare i blöta regnet

kanoten blir till koja med filtarna uppspända

 

dropparna drippar ned mot kojans filttak

sällskapande trollslända söker regnskydd 

den djupgröna skimrande kroppen glimrar 

 

över vattenytan syns nu dropparna studsa

ljudet av hundratusen droppar som faller

i stiltje blir dropparna till symfoniskt plask

 

solen bryter plötsligt fram där mitt i allt

en åskknall hörs i fjärran fåglarna flyr...

regnet är över nu skiner bara solen och jag

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-22 12:16



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka naturupplevelser du bjuder läsaren på! Du är verkligen en iakttagare av stort som smått.
2019-03-22

  Klaus Peter Jensen
Et bra,poetisk og kreativt digt. Måske bør du læse mit digt "Min Barndoms Trädgård", som har lidt samme emne Trevlig helg Klaus
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP