Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den mystiska skogen

I den mystiska
skogen
hörs plötsligt:
En knall
En trumpetstöt
En fanfar

Tillägnad:
Gäddornas
piskande
i vassen
Myrornas
stretande
mot stacken
och
den gyllengula
solens värme

En saxofon
stämmer in i
hymnen med sitt
eget solo

Allting porlar,
skimrar,svirrar,
surrar, plaskar
och vill vara
en del i lovsången

Också rödhaken vars
magnetkompass
följt det polariserande
ljuset
Rakt in i
den mystiska skogen

Så full av liv och saknad

Där träden tysta faller
Ett efter ett
För att inte skapa
tomrum
Eller bryta den
magiska cirkeln
i lövskogens skugga

I den mystiska skogen
där alla våra gester
syns gestaltade
De darrigt nervösa
De inbjudande
och förtroliga
De perfekt utstuderade

Och sist men inte minst
också den sköna vilan
Gestaltad av mossan
I egen hög person
med sin doftande gröna
famn
Där en trollslända just
har landat




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-22 13:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP