Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förfärligheter

Finns så mycket tokigt
i denna vår värld
som flickan i spåret
som ville ha lite motion
pojkens ysterhet
och flickan låg i gräset
kunde inte värja sig
förfärlig situation

Finn så mycket galet
där vägarna går
som nyfikna galningar
med kamera i mobil
när olyckan är framme
de filmar det hela
istället för att hjälpa
vilken fruktansvärd stil

Finns så många idioter
på gatorna i staden
som överfaller gamla
som lugnt tar sig fram
stjäler deras väskor
kontokort och pass
slår dem ner i gatan
det är ju synd och skam

Finns så många skojare
i datorernas värld
som säger de är seriösa
och väl de bara dig vill
ringer från banken
ditt konto är bedraget
men jag kan hjälpa dig
så sitt bara still

Finns så många fulingar
när livet är svårt
säger de kan bota dig
om du betalar bra
utger sig för läkare
med dundermedicin
ger dig ett halmstrå
men sällan något att ha

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 386 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-25 05:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA den hårda verkligheten tär ibland!
2019-03-31

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din text tar upp alla dessa förfärligheter på ett mycket klarsyntt sätt! Bra!
2019-03-27

  Kungskobran VIP
Räkna de lyckliga stunderna blott......
2019-03-26

  Åse Tropp VIP
Värt att läsa!
2019-03-25

  Blomma-Stjärna VIP
en fin och välskriven dikt om de många fulingar och bedragare som medverkar till hur vår värld är!
2019-03-25

  M.Eta
Bra titel, det är förfärligt!
2019-03-25

  Eva Langrath VIP
Välskrivet om en tråkig verklighet
2019-03-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om människor som lever och verkar på livets skuggsida!
2019-03-25

  Monika A Mirsch VIP
Dikten din fungerar som en dundermedicin! Slukar den med hull och hår.
2019-03-25

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr är svaret ja
2019-03-25

  Feliaxel VIP
Det finns många otäcka människor som förstör livet för andra
2019-03-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO