Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 22/3. Bakvänd text, samma melodi som Cornelis original.


Lind Cecilia Fröken söta och Åkare Fredrik Herr om Balladen

 

Herr Fredrik Magister kom hem från sitt pass

Cecilia stod där med kaffe och glass

Hur var det på skolan? sa Fröken och log

men inombords kändes det som något dog

 

För Fredrik såg allvarlig ut på nåt sätt

Cecilia kände att inget var rätt

för glassen den smälte och kaffet blev svalt

nåt missförstånd var det, måhända totalt

 

Berätta nu Fredrik, vad är det som hänt?

Har du blivit kär i nån ung skön student?

Herr Fredrik sågs nicka försiktigt och kort

sen vände han blicken och tårarna bort

 

Han är redan pappa, berättade Herrn

han ville väl sjappa, men han kom igen

tillbaka till skolan och mötte min blick

och ack vilka ögonkast som jag nu fick

 

Han är bara sjutton, fast mogen och klok

citerade nyckelavsnitt ur min bok

i skolkorridoren nu alldeles nyss

jag tackade gossen med kramar och kyss

 

Så nu är den slut, pedagog-romantiken?

sa Fröken och kände sig hjärtans besviken

för glassen den hade nu tinat till slask 

och kaffet var kallt, det fick hällas i vask

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-22 15:20



Bookmark and Share


  Joakim P Udd
Lind "Cecilia" Fröken! Lilla med!
2019-03-27

  Staffan Nilsson

Det här går i moll.
Omöjlig kärlek orsakar tårar.

2019-03-23

    Lars Gullberg
dina drömmar alltså. Man skulle vilja krypa in i ditt huvud och kolla den världen :-) Nannaistiskt och säreget som vanligt.

Applådos
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X