Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten sten i din sko



Dränkt i natten.
Dränkt i gatljus,
flämtande stearinljus
i fönster.

Svarta ögon i gathörn
och oändlig längtan efter kärlek,

Rullar vågorna tyst.
Tyst är stranden,
tyst är din själ

som ligger som ett svart streck
som horisont.

Förlöst i ett ovalt rum
med stjärnklar himmel,

flämtande som
stearinljusens lågor,

gråtande som ett litet barn
sveper en hand över kind.

En vindpust i ditt hår.
En liten sten i din sko

Som huset på kullen
som stått där i hundra år.

Ser man havet nedanför.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-22 15:21



Bookmark and Share


  Niliboy
Fint Lars!
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg