Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar på fredagseftermiddagen

Så är det fredag
och vissa går på after work
och tar en öl
eller två.

Andra släpar sig hem
och vräker sig i
tv-fåtöljen och tar
en äl eller två.

De som inte har ett hem
har inte heller ett jobb
och de går ej på after work
och tar en öl eller två.

Fredagskvällen är den bästa
för de flesta,
innan vi hamnar på utförslutet
mot måndagen.

Ungdomarna drar flockvis iväg
med mobilerna i handen;
bor de  i stan eller på landet
är mobilen deras tröst och kompis.

Den som inte har en mobil finns inte.
Även tiggare utan jobb och hem har en mobil.
Den är människans bästa vän, inte hunden.
Kanske är vi i stället dess trogna trälar.

Det är fredag eftermiddag
och alla lämnar bygget snabbt.
Nu stundar helgens sötma
med mobilen redo för helgen.

Jag kommunicerar, alltså finns jag.
När snacket tynar bort
försvinner också jag.
Jag finns, alltså kommunicerar jag.

Så är det fredag
och vissa går på after work
och tar en öl
eller två.

Eller tre...




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-22 16:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP