Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


JAG LÄSER HONECKER

jag läser honecker

hans sista skrift

där finns det inget

av eftergift

helt fritt från feghet

och kompromiss

och annat sådant

som stinker piss

 

en kämpes sista

och starka ord

en dröm om rättvisa

fred på jord

i skuggan av en

raserad mur

och vågor av

dekadent "kultur"

 

de där som trodde

att väst var bäst

fick se att väst

inte var en fest

man saknar tryggheten

som man haft

nazismen gror med

förnyad kraft

 

jag läser honeckers

sista bok

och ser att mannen

var skarpsynt, klok

men han fick inte

en sportslig chans

han offrades för

vår dekadens

 

 

LARZ GUSTAFSSON  22/3 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 247 gånger
Publicerad 2019-03-22 16:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är säkert registrerad i SÄPO:s.
På sjuttiotalet hade jag kontakt med olika socialistiska stater via deras radiostationer samt med kommunistiska partier och solidaritetskommittéer här i Sverige.

Många f d DDR-medborgare saknar DDR.
2019-03-22

  Kungskobran VIP
Har jobbat i gamla Östtyskland och
i det angiveri samhället var det inte roligt att bo om man inte var angivare förstås, men det hade också sina sidor.
Där gällde politisk korrekthet till 100% om man villa göra någon slags karriär.
Är säkert registrerad i STASIS arkiv borde hämta ut det
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP