Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädet med himlen ovanför


trädet har sorg. Det är kväll
och det ar stått där sin tid snart.

Många vintrar
och många varma sommarkvällar
en gång som ett skott ur jorden.

Nu med bräckliga grenar
tomt fågelbo.

även himlen är dyster i kväll
som om den också sörjer.

Grått kvällsljus över gatan.
Småkall vind.
Kyrkklockan jämrar trötta slag.

Nedlagd tågstation.
sen längesen bortglömd
och lämnad kvar bakom dungen.

Gömmer sej månen bakom moln,
antagligen för att den gråter i kväll.

Några pojkar dyker upp bakom granarna
springande nerför en brant.

Ekot av deras skratt studsar runt,
fram och åter,
studsar som i en evighet

innan dom försvinner.
Allt oförändrat, naturligt och ödsligt,

likt allt runtom.

Faller mörkret
ännu en natt. står det där ensamt,

trädet med himlen ovanför.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-22 18:34



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Lars Gullberg som bäst - Den här dikten är skön och scenerna du beskriver ser jag för mig pojkarna som springer och HÖR ekot av deras röster som studsar av och an och min spellista på Tidal råkar spela just en sådan magisk (nästan psykedelisk) låt av "Digital Relic" med ljudeffekter som studsar som bollar mellan väggarna - Sitter bara så Bra tiil denna fascinerande läsupplevelse - Så jag bokmärker Dikten TACK !
2019-03-26

  Niliboy
En vacker dikt Gullberg, ja Hjalmar skulle nog instämma!
2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg