Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre pojkar, ett öde


Fristaden

I skymningens stad
Mot sommarens slut
Närmade sig ett uppvaknande
Pojken vars namn
Gavs utav tomhet
Insåg att tiden ej räcka
Ty hans enda syfte
Var att himlen upp väcka

Bland världarnas prakt
Med sinnet tömt
Sökte en pojke sina vänner
Som vandrat i mörker
Jagad av tomhet
Sökare av kraft
Märkligt besatta
Av ett liv han ej haft

En mörkrets man
Kluven itu
Sökte båd mörker och liv
Det som en gång trotts dött
Levde i annan hamn
Han önska bygga en själ
Låta många bli en
Göra världen sin träl

I en värld som ej fanns
I tomhetens borg
Slutstriden stod
Där vänner förenas
Världens själ släpptes fri
Gav de förtappade existens
Hjältarna vila
Bortom mörkrets gräns




Bunden vers (Annat versmått) av Björn Warghman
Läst 186 gånger
Publicerad 2019-03-22 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Warghman