Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lycka är så mycket

 

när vi möter den ser vi den inte alltid

den är så anspråkslös

det kan vara när vi gjort något riktigt bra

trots det länge varit motigt

alla de där små stunderna i vardagen

är maskhålet mot rymden

de blir vattnet för den törstige

vi möter den i barnets blick

vi ser den bland hästar

betande i hagen i en skogsglänta

vi hör den i fågelsången

utanför vårt fönster

allt utom tiden dröjer ännu kvar

 

anm

vi har mycket att vara tacksamma över i Sverige

trots orosmoln som tornar upp sig vid horisonten

miljöförstöring krig och allt annat elände

för att orka behöver vi guldkornen i vardagen

i varje fall jag 

hur liten åran än är friheten vi har att välja

den som den inte har längtar

längtan blir liksom havets våg

frihet kan man inte kuva

den vill hoppa från tuva till tuva

den vill bada i livets vatten

känna lufthavets kårar

beta markernas gräs och se harens språng

där sommarbrisen har sin gång

 

 

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-23 06:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP