Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud

I en by slagen av sorg
samlas människor i kyrkan
Gud står utanför och lyssnar
kikar in genom fönstren

Men låtsas inte om att du ser honom
för då försvinner han
Nyfiket studerar han människornas ansikten
sina undersåtars beteende

När kyrkdörrarna öppnas
är han redan borta
Kvar i snön syns hans fotspår
storlek 36

I himlen på en enkel bädd
ligger Gud fullt påklädd
djupt försjunken i tankar
över vad han just sett




Fri vers av All my ghosts
Läst 218 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-23 12:24



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Gåtfull, lämnar en fråga hos mig om vem Gud är och mina tankar om det; dröjer sig kvar.
2020-05-07

  Lili B VIP
Med så små fötter
Är det inte att undra på
Att han inte hinner med
Mer än en by om dagen
Små fötter korta ben
Eller ostadiga steg?
Ranglig som en tonåring kan tänkas och säkert lika seg.
Inte undra på att han ligger och grubblar
över sin egen skapelse nätterna i ända
Inte undra på att han ingenting förstår. ;)

2019-06-16

  Sunset boulevard
Vilka bilder du planterar in i läsarens huvud. Älskar slutet extra mkt. Känns lite som slutscenen i Donnie Darko då mannen med masken visar sitt ansikte. Snyggt!
2019-03-28

    ej medlem längre
Ja, man kan ju uppfatta Gud på olika sätt, beroende på vad man kommit underfund med.
Min uppfattning är att det är människor som agerar. Gud(om man vill kalla det så)
ser bara på, i form av et berg eller en skog.
2019-03-23

    ej medlem längre
Den här var riktigt bra och tänkvärd. Peps sjunger ”Gud bara glor” och det kanske är precis vad han gör. Men små fötter har han minsann så hans skor hade jag kunnat låna!
2019-03-23
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts