Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris


Svart älskarinna

En gång hände det underliga. Jag blev kontaktad av en okänd, fick en historia berättad. Den handlade om förbjuden lust, om att råka vara nära, om att i misstag få dela någons hemlighet. Om berättelsen egentligen är fantasi – eller dröm – vet jag inte, men det är inte heller viktigt. Jag blev ombedd att skriva en dikt. Här är den:

 

men jag önskade lätthet
och förförelsens dimma
och jag dansades het
av midnattens timma

och jag hetsades, eggades
av hingsten som trugade
till kärlek jag vaggades
av den skimrande hugade

och jag blev till en kvinna
som av lust så oändlig
var en svart älskarinna
så vacker, så sinnlig

men hingsten var guden
och i bågen av kärlek
jag avkläddes skruden
och red naken mot svek

i lockelsens droppar
jag sjöng ur min längtan;
i förening av kroppar
ohöljd kättja och trängtan

men förbjuden var lusten
som kreerade stjärnor
likväl mäktig var musten
som gestaltade tärnor

och jag dansades, eggades,
till bröllopsdans trugade
till kärlek jag vaggades
av den skimrande hugade

och så föddes vår son
en Pegasos bevingad
av passion och av trån
men av kärlek betvingad




Bunden vers av Mia Bergenheim
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-23 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim