Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skvallergänget




De utsåg honom till
syndabock i olika

vedervärdiga samman
-hang

Som passade till deras
egna tycken och smak

Samlades sen i en
Folkets domstol

Bland kakor påtår
och nystrykna
Dukar. ..

Medans han vandrade
arbetsamt omkring
med såg och yxa

därute i skogen

Bland gran och fur
Pulsande i blötsnö

Till våren hade de
Förglömt sina förtal

och alla andra
anklagelser mot honom

Tog fram gråtvalsen
Med näsdukar och röd
-snytna näsor

Vid hans begravning

När de funnit honom
Under ett vindfälle

Bland vitsippor en
fridfull Majkväll

Sedan vidtog gräl om
Ungkarlens arv med stugan

Men de många kattorna
Och gässen ville ingen ha
Levandes

Efter någon Månad tog
Arvsfonden hand om det
Hela och han på Blötmyrn

Blev bortglömd till förmån
För andra stackares tillkorta
-kommanden.


För utan lite skvaller
gödsel
Blev ju livet så erbarmligt

Mycket fattigare. ..

För alla och envar
Att uthärda

Det måste var och en
Ju bara ärligen tillstå





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-23 20:39



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Det finns nog skvallergäng
Lite vars stans. ..?
2019-03-26

  Öknens Ros VIP
Man talar inte illa om de döda oavsett.
2019-03-26

  Fulbergarn
byskvaller är inte roligt ibland
2019-03-25

  KattenKin VIP
Ja så det kan gå, och hur fel allt kan slå!
2019-03-24

  Kungskobran VIP
Syndabocken är bra att ha
för skvallerkärringarna
2019-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP