Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter arton år av kontroll


Tag självlagret på IKEA hylla 36

Jag kraschar på IKEA i en liten pöl av ångest, svett och förödmjukelse.
Sitter på golvet mot en röd metallbalk på tagsjälvlagret
och hyperventilerar.
Försöker gömma mig, skyla.
Vill inte att någon skall se min ynkliga lekamen.
Nu ska jag göra allt själv.
Välja själv, hämta själv, bygga själv.
Fullt med folk lördag eftermiddag.
Arbetat sedan sex på morgonen till halv fyra. Sedan direkt till IKEA med exet som hade egna ärenden dit. Han har körkort och bil. Han lämnar mig vid soffbord messandes med sin nya på mobilen.

Lungorna krymper.

Han är den som styrt. Han har bestämt.
Jag trodde vi kompromissade. Men han är skicklig och jag dum.
Jag har varit beroende av honom och är det uppenbarligen fortfarande.
Jag går runt och tänker. Måste vara smart. Praktiskt. Inte impulsiv.
Jag är drillad. Får inte ångra mig sen.
Då är det för sent.
Allt finns där. Gå, gå lilla vän. Du kan själv. "Du är ju för sjutton vuxen".
- Men gör inte FEL. För då rasar allt. Då blir det jobbigt, dyrt, dåligt, fult.
Då får jag ett kvitto med många tjocka, svarta siffror på mitt minuskonto.




Fri vers av La yegua
Läst 207 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-24 08:30



Bookmark and Share


  danne //
Tufft att pussla ihop ibland .
2019-03-29

    ej medlem längre
IkEA kör hem grejorna åt dig för 500 kr. Det är en billig peng för att bli av med dit ex. Stäng dörren, stäng den nu. Du ger bara syre till elden, till slut kommer du få ta smällen. Så tolkar jag det, ärligt skrivet om ett avslut, om du skaffar dig själv en ny man med en fast hand, så slipper du krypa efter tjänster hos en sådan som han, som mesar med sitt nya hjärta och tar sig fram.
2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

La yegua
La yegua