Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svävare

Jag svävar mellan liv och död
i dag och alla andra dagar.
Ingen ska tro att jag klagar,
jag har ändå mitt levebröd.

Jag lider trots allt ingen nöd
så att sväva passar mig bra.
Därför ropar jag glatt hurra
när jag ser på mitt överflöd.

Dessutom har jag min glöd
för allt som är rätt och riktigt.
Trams, det känns mindre viktigt,
och kan aldrig få mitt stöd.

Politiken må vara röd,
blå, grön eller violett.
Kulörerna skiftar så lätt,
tilltrons vita ingen erbjöd.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-24 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström