Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
upputsad och tillslipad Repris från ett par år sen [i serien Årstidslig Åtrå] nu smått transformerad


Trappa till & från April

 


April leder upp
och ned till April
kan lura sig själv
vart trappan än vill


han rusar till Maj
med vår i sitt lår
men trillar mot Mars
...föll baklänges tår


i Juni far ni
igenom var port
där Februari
sprang fel och för fort


längs Juli släpps ut
miljoner små tält
((stängt in Januar-
i helvetet smält))


Augusti tar steg
två silver, ett guld
dock snart kommer Jul
nog glänsa för fullt


September stabil
likt pappan står kvar
när nervig Novem?
ska tappa sin stil
från fyrkant till fem


Oktober beredd
har gått mitt i slott
till spegel förklädd
att påsk villa bort


April ledde ned
och upp till April
spelt spratt med sitt hopp
vart trappan än vill


han trillat på Mars
med trögtrasslat törn
men rest sig till sist
....spiralisk längs hörn....
sin Maj möta visst!

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 167 gånger
Publicerad 2019-03-24 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP