Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resorna

 

Det är så halt ute och du är så skör
Vi kan så lätt halka
Det blir benbrott, tysta avbrott
Hur behandlar vi att du dör?

Ska vi prata om väder och vind
Om min resa till Medelhavet
Eller om din?
Kan jag pussa din kind
Eller sover du redan
Under en vacker lind
När jag kommer hem från min?

Varför kunde inte du fått åka
På stärkande solsemester från Arlanda?
Hivat sangria i ett livat och levande
Shangri-La
Jag vill protestera, ringa och bråka
Jag vill att det ska vara du och jag

Önskar jag kunde blanda om korten
Att man kunde missa, rent av dissa
Flighten genom evighetsporten

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-03-24 19:52



Bookmark and Share


  Jörgen Jalmo
Väl skrivet!
2019-03-26

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, ömsint och kärleksfullt!
2019-03-25

  Stanley Rydell
Ren skrivarglädje med hög smittorisk på läsglädje!
Den morbida humorn parat med Medelhavet väcker fint minne från min prästvigningsbiskop Krister Stendahl till liv (minnet alltså). Han beviljade resa till studentprästkonferens på Mallorca innan jag tillträtt tjänsten med motiveringen: om planet skulle störta skriver jag evig semester (från tidigare arbete på Ersta sjukhus). För övrigt den mest händelserika och socialt begåvade konferens jag deltagit i.
Diktens sista rader är retroaktivt sannspådda!
2019-03-25

    Lars Gullberg
Du talar till. Genom orden som spränger genom hela kosmos. Till någon som lämnat. Det är vackert. Det gör ont. Det känns att läsa.
2019-03-25

    Lars Gullberg
Bland det bästa jag läst. Jag menar det. Den lande som en brutal väckaklocka.

Ditt dildspråk. din lyrik. att läsa dig gör väldigt gott.
2019-03-25

  Blomma-Stjärna VIP
åååååh!

<3 - Kram!
2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP