Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växthusgaser

ni påstår

att det är ett miljöproblem
att kor och grisar fiser och rapar

och att tusentals människor per år
dör av utsläpp från vedeldning

excuse me?
på riktigt –

hur är det med bilkörning då?
för att inte tala om flygtrafiken?
och den tunga industrin?

skäller ni inte under fel träd nu?

antalet kor och grisar
har halverats sen 30-talet

och jag tror att jag vågar påstå
att vedeldningen också har minskat

ni kan ju fråga minsta barn
vad som har hänt med bil- och flygtrafiken
och den tunga industrin
under samma tidsperiod




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-27 11:08



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Men handlar det inte mycket mer om den överkonsumtion som råder i alla fall i västvärlden; slit- och slängsamhället och alla världens regnskogar som fortsätter att huggas ner, för att få mer plats åt feta biffdjur fullproppade med antibiotika.

Om detta fortsätter (och det ser tyvärr ut att fortsätta) så finns ingen normal värld kvar om femtio år, där det går att bada, fiska och andas.
2019-03-29

  Kungskobran VIP
Vilken lisa
om vi inte får fisa
vad vore livet utan prutt
bara skrutt

2019-03-27

  Tomas Karlsson VIP
Exakt min point. Alla djur fiser och rapar, inklusive vi människor.

Skriverierna och pratet om kors och grisars fisande och rapande och vedeldningens skadlighet är delar av en gigantisk bluffpropaganda.
2019-03-27

  Öknens Ros VIP
För att inte tala om alla miljarder djur som fiser, och varför skäller alla på kossorna?
2019-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP