Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen är helig nog att leva

Dessa gator och höga hus
kommer vara hem för mig nu
men hemma är sjöland
och kommer alltid vara
och du kommer få återvända
till din egen stuga vid havet
då kommer du inte längre behöva vara
någons broder

Genom denna osynliga krigszon
av skott och överdoser
har jag sett dig få lida
när stridernas intensitet ökar
och trots att de skadat mig så svårt
under årens gång
så övergav du mig aldrig
min broder

Det finns så många olika världar
kanske var våra inte samma?
Så många olika solar
kanske såg vi inte samma?
trots det har vi endast en stad
och snart finns inte ens den kvar

Nu har jag kastat solen åt helvete
och låter månen få äran att styra
Låt mig ge er ett sista farväl
För alla kommer behöva dö
men det står ditt namn skrivet här
och du ber med ögon jag länge litat på
vi var idioter som gick emot varann
bröder, som vi en gång sa




Fri vers av kattdrottningen
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-24 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen