Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto collage eget


In genom Norrlandsporten

På skärmen möter mig
vill du dela
ditt minne för 4 år sedan

ett foto på en solnedgång
med texten snuvan och jag
åker genom Norrlandsporten
i magisk solnedgång

inte visste jag då
att det var mitt sista besök
närståendepenning beviljad
min tur en vecka

du var skör
andningen tung
aptiten liten

vissa dagar orkade
du sitta en stund
du bad mig hämta ett album

vi vandrade tillbaka till 50 talet
du fastnade särskilt för två fotografier
jag fotade med mobilen
för att inte glömma

under den ena står textat med din stil
”Undergången” och du frågar om jag minns
hur högvattnet som steg
gjorde det omöjligt att komma ner till stan
genom undergången

jag svarade att jag minns
jag minns också att vi rodde
på vägen till Långnäs
det var konstigt att ro på en gata med dig

det andra fotot du stannade upp för
var en vinterbild
trav på is och du frågar om jag minns
jag minns rädslan att isen skulle öppna sig
under hästar och kuskar
jag minns att jag blundade
mest hela tiden

på natten ropade du på mig
som jag en gång ropade på dig
när jag drömde mardrömmar som barn

en dag skämtade du med
hemtjänstpersonalen igen
hon skrattade gott
du ville sova ofta

jag gick den snöklädda stigen
efter bäcken
eldade i spisen
smälte snö till diskvattnet
berättade för dig
att isen gått upp längst inne i viken
att sälgen fått knoppar

hemfärd efter en vecka
du säger till mig
kom ihåg att vi har sagt adjö
om vi inte ses igen
jag tror inte längre att jag orkar till 100
om det ska vara så här jobbigt

jag svarade att vi ses om två veckor
och du svarde kanske

idag sjöng vi i kyrkan
“Guds kärlek är som stranden och som gräset,
är vind och vidd och ett oändligt hem.”

jag tände två ljus
och satte i sanden

© Eva Hedlund fd. Langrath 2019




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-24 22:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fina ord.
2019-04-09

  Bjarne Nordbö
Riktigt trevlig läsning. Tack.
2019-03-25

  Anya VIP
Åhh vilken vacker skildring. Jag blir rörd när jag läser. Ett så vackert språk och du berättar så starkt. Tack för att du delar med dig av detta möte. Jag känner igen mig i din fina beskrivning. Bokmärke.
2019-03-25

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2019-03-25

  ULJO
En fin avslutning på en fin text "jag tände två ljus och satte i sanden"
2019-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP