Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett stycke två ' dikter ' .

Försöker växa upp inom murarna
de flexar där ibland
men rasar alltid ut i tomma intet
klockan tickar andlöst i dig
roterar runt livets ryggsäck
tills man ligger på botten och försöker andas
ge mig dina tankar så du kan balansera
balansera ut på den tunna isen
dansa bort alla demonerna
eller falla rakt ner
vagga demonerna till sömns
det är ingen som vet
det är ingen som ser
vad du tacklar när du bara ler
du brukade finnas där
men det förändrades efter vägen
försöker dansa bort barriärerna
och bli en vacker blomma
med turkosa vingar... eller blad.



Du frågar varför jag är sådär
svenskt kall och arg,
fast jag inte är arg
bara kall, och stenig
och möjligtvis dum,
eller snarare faktiskt dum
skulle släppa dig om du skrev som förut
men dina vackra ord sätter sig i huvudet
Georgiska drömmar i mitt sinne,
försöker förlåta för mig nu
du kommer inte ändras
men om jag väntar i 20 år
så kan vi börja leva då,
så tyck inte synd om mig
se bara till att leva snabbare...
ta min själ och vägled mig,
så att jag kan stå kvar
och ta emot din famn...




Fri vers av JonasH
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-24 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JonasH