Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojken vid spireorna

Vid spireorna och sirenerna
går en späd liten pojke och drömmer

Han drar sina fingrar genom blommorna
och de vita små kronbladen faller som mjuk snö
över fantasin
Han är inte som andra pojkar
Hans inre värld är en helt annan värld

Han klättrar upp i det knotiga trädet
till dess att han är den högsta punkten
till dess att han är kungen
till dess att någon tittar


Han försvinner i lövverket


Jag vet allt om honom och jag berättar gärna
men just idag kan du inte träffa honom
Han är så skör

Du kysser mig i ett varmt leende och
när du kysser mig slår alla blommor ut
Den inre världen öppnar sig
Hans värld öppnar sig
Du ser hans lockiga nackhår
framför spireornas vita junidräkt
Det knastrar till i gruset när du närmar dig


och plötsligt är han försvunnen


Inte idag älskling
Du kan inte träffa honom idag


Han vet saker om mig
som jag sedan länge glömt
Han bär på en bild
som föreställer mitt innersta väsen
Och som han springer när åskan går
på sina taniga ben

Du kysser mig i ett varmt leende
Du går åter in
Och som jag springer när du närmar dig honom

Inte idag älskling
Du kan inte träffa honom idag




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-25 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP