Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min värld drar förbi

Jag gav min värld substans, rymd och verklighet
och bar in min verklighet var morgon
i en korg från landet utan namn
och ut var kväll
så att natten kan fylla dem med nya substanser
samt att den som råkar passera
kan föreställa sig vägen hit
idet skimmer
som månen ritar ut med sina strimmor
längs korgens kanter

Ty man formligen kände av
träden som vek sig för stormen
på synfältets högra sida
och sanningen om min värld
i dess ynklighet
som stod skälvande
under Nordans vind
på synfältets vänstra




Fri vers (Fri form) av Lennart Andersson
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-25 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson