Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medan jag njuter mitt kaffe...

Mary har ett litet lamm, ett litet lamm
hör jag min man, spela på sitt piano
om och om igen
måndag eftermiddag

Grannen byter däck på sin första
nyss köpta begagnade bil

Bortsmält är haglet som nyss piskade gräsmatta
och asfaltväg
Marsvädret är förunderligt föränderligt
Solen skiner starkt genom allt vitare moln

Jag njuter min kopp med nybryggt kaffe
peppad med kylskåpskall vispgrädde
och rostade kokoschips

- njutningen är inte mindre av att jag just lagt ifrån mig
en tegelstensroman, Sigrid Kahle "Att vilja sitt öde - trots allt"
med en lång mening kvar i mitt huvud:

"Sedan vi tuggat färdigt det sega krokodilköttet under beskådande av krokodilens tänder i en annan gryta, berättade värdinnan att just
denna krokodil sköts igår
och att skeletten av två män och en kvinna hittats i dess mage
samt ett par osmälta svarta badbyxor."

Bon appetit!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-25 17:37



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tuff information att ta in efter sista tuggan, men äter man krokodil, eller egentligen kött överhuvudtaget, så får man skylla sig själv! Nu vill jag försöka ställa om till vegetariskt ännu mer. Ditt kaffe låter däremot smarrigt. :)
2019-03-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Vardagsromantik och vardagsdramatik, i skön läsbar förening!
2019-03-26

  Lovisa Lindbom
Kul!;)
2019-03-26

  Kungskobran VIP
Att äta eller att ätas, det är frågan
2019-03-26

  lila fjäderblomman VIP
Känner kaffedoften och tänker - inga krokodiler i mitt bad inte! :)
2019-03-25

  lila fjäderblomman VIP
Känner kaffedoften och tänker - inga krokodiler i mitt bad inte! :)
2019-03-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om skiftande väder, sommardäck, en god kopp kaffe och en synnerligen dramatisk mening i den nyss lästa boken.
Under hela läsningen har jag hört pianomusiken.
2019-03-25

  ULJO
Kaffe och grädde. Härligt. Gott.
2019-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP