Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I anfetaminets tecken (ur minnets arkiv)

Med solen i ryggen och luften i bröstet gled jag fram över asfalten på mina kära inlines. En blåvit i ögonvrån och en kraftig gir för undkommande. Full fart genom lekplatsen med alla mammor och barn. Vart fanns papporna? Ryggsäcken innehöll väl inte något högexplosivt...men ändå. en laptop, en kamera och tre limpor ryska prince, lite verktyg. och den där lilla påsen med det vita pulvret inkilat i vänster inline. Säker på mina åtta hjul försvann jag fort. till tryggheten som denna dag var en bakgård mitt i stan. landade snyggt på en träsoffa. Minns värmen och pulsen. Ljudet från stadens larm. andades ut. Lyfte blicken. Där stod det fyra backar med lp-skivor utanför grovsoprummet. Det låg en skivaffär vi namn vaxkupan i kvarteret. De hade nog haft sortering.  Såg det naturligtvis som ett tillfälle för mig att sortera lite yttligare. Men det kräver energi och det låg nedstoppat i min hjulförsedda fotbeklädnad. Tog av mig barfota. gick in i skivaffären för att låna toan. För att ta mig en dos. Arbete väntade. här skulle hittas fynd. fort ut från butiken. Kavla upp armarna. En olåst cykel fick bli transportmedel. började lasta. hittade snöstumpar som förseglade de fyra skivbackarna. en på styret, en på sadeln och två på pakethållaren. Ville hitta en lite undangömnd plats för mitt sorterande. Med en hand på backarna där bak och andra handen på styret tågade jag ut genom valvet på gatan. Planen var att dra ner mot strömmen. hitta en plats i skuggan under något träd för att se vilka godbitar jag skulle sortera fram. Några kvarter längre fram ringde telefonen. I min iver över att svara ramlade cykeln. Skivbackarn i backen. Skivor över hela gatan. Allt från Pelle Karlsson till Vikingarnas bästa vol.27. I telefonen fick jag veta att bra grejer fanns att få hos Perra. Lämnade cykel och skivor där de låg. På med inlinesen. Med solen i ryggen och luften i bröstet fortsatte dagen.




Prosa (Kortnovell) av Bjarne Nordbö
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-25 18:46



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Levande berättat. Skönt att dessa dagar är över min vän
2019-03-25

  Eva Langrath VIP
Stark berättelse
2019-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö