Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trycket av poesi


Så sjunker jag äntligen ner i soffan
med en bok poesi.
Diktens första rader är som en smörjelse vid dagens slut.
Orden och meningarna börjar ljumt och stilla att lösa upp
min grå eminens tunga bördor.

Kranen har dragits åt hårt.
Men en hink står här för att fånga upp det som fortfarande
droppar.

Den andra raden
och jag hänger skjortan över dörrhandtaget.
Jag lossar ryggsäckens båda spännen och låter läxböckerna
lägga sig i en hög bredvid sängen.
Sedan snörar jag upp knuten på gymnastikskorna vid tredje
samtidigt som jag släpper tanken om föreläsningen
jag skall hålla knappt tio timmar från nu.

Med tiden kramar kvällen ut det sista klunkarna från min kropp.
Mina ögon känns så väldigt tunga, men samtidigt så tunna
som att de snart skulle kunna falla ur och sedan
fladdra sin väg.

Jag hör klangen från blåklockan,
(det är under versens allra sista rader)
och jag vandrar in i våren.

Solskivans centrum passerar
mellan södra och norra himlahalvan
och gränsen mellan dröm och vakenhet

suddas,   su dd  a. .. .




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-03-26 00:46



Bookmark and Share


    Mino0
Underbara rader som letar sig in till hjärtat.
2019-03-26

  Bjarne Nordbö
Känner igen mig. Fint som snusläsning på morgonkvist.
2019-03-26

  alicja lappalainen VIP
humoristiskt och mjukt som sammet om poesi och tröttheten.
2019-03-26

  ULJO
Gillas "Diktens första rader är som en smörjelse vid dagens slut"
2019-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP