Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan inte värja mig #metoo


jag såg programmet

om R. Kelly

han rapparen

som sjöng om hur han nästannådde himlen

när han nästanflög

han var väl hög som ett hus

när han skrev den låten

de pratade om honom

det han har gjort

det han gör

inte nästangör

utan verkligen gör

han verkar leda en sexsekt

vara nästintill en pedofil

för han vill ha flickorna unga

de ska nästan vara flickor

fastän de är (lite) äldre än så

ännu hellre vill han ha dem 

undergivna

underdåniga

utan familj, vänner, egenvärde

de sa något om psykisk manipulation

och jag kastades tillbaka i tiden

till när jag var som fången

inte kunde göra mig fri

hur jag föll för hans förlåt

om och om igen

trots att slagen duggade tätt

aha, det var så det var

det var därför jag stannade

inte kunde lämna

jag blev också tagen psykologiskt

medan jag våldtogs, slogs sönder och samman

sedan alla dessa förlåt, jag ska ändra mig

förlåt, det ska inte hända igen

förlåt, det är jag inte du

du kan inte lämna mig nu

så är jag tillbaka här och nu

och ser en känd äldre man

omge sig med unga svarta flickor

som i ett harem

de kan inte göra sig fri

de vill inte göra sig fri

deras familjer vill ha hem dem

men de vill inte, kan inte, förmår inte

för han har tagit deras röst, deras kropp

deras jag och gjort de till sexslavar

slaveriet lever vidare på så många sätt

2019 i ett tvprogram kommer det emot mig

och jag kan inte värja mig

jag är fri men det tog sina år

så många är fångade därute

så många som kanske inte vet om det

för vi är fångade på olika sätt

#metoo frigör

det finns hopp










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-26 11:08



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det är nåt sjukt i samhället som pågår.
2019-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP